Nogomet

Ronaldo potpisuje za Corinthians

Maja Giljanović • utorak, 09.12.2008.
Ronaldo potpisuje za Corinthians
Foto: Mario Jurišić

Trostruki Fifin Igrač godine - u povijesti je samo Brazilcu i bivšem mu suigraču Zidaneu taj podvig pošao za rukom/nogom - Ronaldo je potpisao za Corinthians...

32-godišnjak se nakon 1994. kada je Cruizeiro u tinejdžerskim godinama zamijenio PSV-om odakle je poslije prešao u redom Barcelonu, Inter, Real i Milan vraća u Brazil u redove drugog najpopularnijeg brazilskog kluba i jednog od najuspješnijih koji je osvojio primjerice prvo Fifino klupsko prvenstvo svijeta, naslov prvaka Brazila četiri puta, nacionalni kup dvaput i prvenstvo Sao Paula čak 25 puta.

Corinthians Paulista koji su upravo osvojili Drugu ligu Ronalda su doveli kao free agenta na godinu dana, a pobijedili su među ostalima zainteresirane i Manchester City, Sienu i Flamengo.

Izvršni direktor Corinthiansa Antonio Carlos je potvrdio: "Ronaldo i predsjednik Sanchez su sve detalje uglavili još prošli tjedan, usmeno smo sve dogovorili, a kasnije danas ćemo potpisima zaključiti posao".

Bivši svjetski prvak nije igrao još od veljače kad je četvrti put potrgao tetive u koljenu, a o kakvoj se ozljedi radilo dovoljno govori da se čak i do prije petnaestak dana spekuliralo hoće li ikada ponovno istrčati na teren.

Financijski detalji (još uvijek) nisu procurili u javnost, a zanimljivo je da je dres Il Fenomena iako se njegova službena prezentacija još uvijek čeka već pušten u prodaju te je "planuo" u rekordnom roku.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!