Nogomet

Neretljaku dosta Južne Koreje

Zoran Zdelar • srijeda, 10.12.2008.
Neretljaku dosta Južne Koreje
Foto: Bruno Karadža

Mato Neretljak u siječnju napušta Južnu Koreju i postaje članom japanskog kluba Omiya Ardija za koji igra i jedan slovenski reprezentativac...

Nekadašnji nogometaš Osijeka i Hajduka, Mato Neretljak, zasitio se nakon četiri godine života i nogometa u Južnoj Koreji te je odlučio potražiti novi izazov, ali neće se ipak vratiti u Hrvatsku ili karijeru nastaviti negdje u Europi.

Sad već bivša dvojka Suwon Samsung Bluewingsa dogovorio je uvjete suradnje s japanskim prvoligašem Omiya Ardijom u trajanju od dvije godine, a ukoliko bude nakon toga postojalo obostrano zadovoljstvo postoji mogućnost produženja suradnje za dodatnu godinu.

Neretljak se u Južnoj Koreji u potpunosti afirmirao, osvojio je više titula sa svojim klubom, ali nisu izostale ni individualne nagrade za najboljeg braniča lige te je to potaknulo Japance da za njega plate odštetu od 800.000 dolara.

Omiya Ardija je u posljednjem prvenstvu završila kao 12. momčad, a u ligi sudjeluje ukupno 18 klubova. Neretljaku će u prilagodbi sigurno pripomoći i slovenski reprezentativac Klemen Lavrič koji je ove godine njemačkog drugoligaša Duisburg zamijenio upravo Omiyom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!