Vodeni sportovi

Plivači za bolji život djece

Sportnet • srijeda, 10.12.2008.
Plivači za bolji život djece

Hrvatska plivačka reprezentacija priključila se partnerstvu za solidarnst UNICEF-a i Europske plivačke lige LEN-a (Ligue Européenne de Natation) kojim se promiče važnost pitke vode za preživljavanje djece u zemljama u razvoju. Tijekom Europskog prvenstva u plivanju koje počinje u Rijeci 11. prosinca ove godine, kada se obilježava osnivanje UNICEF-a širom svijeta, prikupljat će se sredstva za pomoć djeci te promicati pitka voda i higijenski uvjeti za život.

Više od 5.000 djece mlađe od pet godina svakodnevno umire od posljedica dijareje, djelomično izazvane prljavom vodom, nedostatkom pristupa osnovnim sanitarnim čvorovima i nedovoljnom higijenom. To je oko 1,8 milijuna djece godišnje.

Promicanjem pitke vode, higijene te sigurnih sanitarnih uvjeta na Europskom prvenstvu u plivanju u Rijeci, Hrvatska plivačka reprezentacija, LEN i Ured UNICEF-a u Hrvatskoj priključuju se svijetu u obilježavanju Međunarodne godine higijenskih sanitarnih uvjeta koju je u ovoj godini proglasila Opća skupština Ujedinjenih naroda.

UNICEF zajedno s Hrvatskom plivačkom reprezentacijom i LEN-om poziva građane da prije i nakon natjecanja na bazenu, posjete Plivački trg Europskog prvenstva u plivanju u Rijeci gdje će se prodajom UNICEF-ovih čestitki i proizvoda prikupljati sredstva za pomoć djeci. Na štandu UNICEF-a moći će se kupiti ekskluzivna i ograničena serija UNICEF majica s originalnim potpisima članica i članova hrvatske plivačke reprezentacije.

Ured UNICEF-a za Hrvatsku zahvaljuje Hrvatskoj plivačkoj reprezentaciji i agenciji Predikat na srdačnoj pomoći i potpori u predstavljanju partnerstva za solidarnost "LEN za UNICEF" kojim se promiče unapređenje teških uvjeta u kojima žive djeca.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!