Nogomet

Šef sudaca i šef namještaljki?

Antonija Pavlić • srijeda, 10.12.2008.
Šef sudaca i šef namještaljki?
Foto: Sandro Donda

Skandali oko namještanja utakmica ne pogađaju samo Hrvatsku, ili bolje rečeno, samo neke njezine senzacionalističke medije; slična je situacija i kod Bugara, gdje je za namještanje rezultata u prvenstvu nedavno optužen bivši šef tamošnje sudačke komisije, Borislav Alexandrov.

Alexandrov je zajedno s nekolicinom osoba optužen za namještanje čak sedam susreta u bugarskom nacionalnom prvenstvu te će protiv njega uskoro biti pokrenut kazneni postupak. Bivši glavni čovjek sudačke komisije navodno je bio zadužen za kontakt sa sucima, s kojima je i dogovarao ishode susreta.

Da situacija nije bezazlena svjedoči i ime Ivana Lekova, bivšeg Uefinog suca, koji se također nalazi pod osnovanom sumnjom u namještanje utakmica. Alexandrov je ostavku na mjesto šefa sudaca dao u rujnu ove godine, a razlog tome su bile već jake sumnje u njegovo poštenje.

Ova situacija nije prva ovakva u bugarskom nogometu. Nedavno smo bili svjedoci nevjerojatne odluke Bugarskog nogometnog saveza da doživotno suspendira dvojicu sudaca i to zbog brojnih propusta na utakmicama koje su bile pod njihovom nadležnosti.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!