Nogomet

Novozelanđani namučili Australce

Borna Rupnik • četvrtak, 11.12.2008.
Novozelanđani namučili Australce
Foto: EPA

Na Nacionalnom stadionu u Tokiju danas je utakmicom Adelaide Uniteda i Waitakere Uniteda otvoreno Svjetsko klupsko prvenstvo u nogometu. Tijekom sljedećih deset dana prvaci pojedinih kontinenata odlučit će o tituli najboljeg kluba na svijetu...

U prvom susretu Svjetskog klupskog prvenstva, koje se pod pokroviteljstvom Fife igra u Japanu, snage su odmjerili australski Adelaide i prvak Oceanije, novozelandski Waitakere. Podsjetimo, australski se predstavnici odnedavno natječu u azijskim natjecanjima.

Australski je klub nedavno poražen u finalu azijske Lige prvaka, ali je protiv Novozelanđana dominirao tijekom cijele utakmice. No, to nije spriječilo nogometaše Waitakerea da prvi dođu u vodstvo. Nakon 34 minute igre Paul Seaman je iskoristio pogrešku vratara Eugenea Galekovića i poslao mu loptu iza leđa.

Ipak, Adelaide se brzo oporavio. U 39. minuti Reid dobro izvodi udarac iz kuta, a Daniel Mullen hvata obranu Waitakerea na spavanju i glavom zabija za 1:1. Na pobjednički se pogodak čekalo do sedam minuta prije kraja, kada ponovno Reid izvodi prekid, a ovaj se put najbolje snalazi Travis Dodd i šalje Novozelanđane kući.

Adelaide United će kao pobjednik ovog susreta u četvrtfinalu igrati protiv predstavnika zemlje domaćina i prvaka Azije, momčadi Gambe iz Osake. Sljedeća je utakmica na rasporedu u subotu, a s druge strane ždrijeba sastat će se prvak Afrike, egipatski Al Ahly te prvak Sjeverne i Srednje Amerike, meksička Pachuca. Pobjednike četvrtfinala u polufinalu čekaju Manchester United i LDU Quito.

Svjetsko klupsko prvenstvo, osmina finala:
Adelaide United (AUS) - Waitakere United (NZL) 2:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!