Nogomet

Fifa objavila svoju listu

Zoran Zdelar • petak, 12.12.2008.
Fifa objavila svoju listu
Foto: EPA

Fifa je objavila listu s pet nogometaša koji konkuriraju za osvajanje njihove nagrada za najboljeg nogometaša godine...

Krovna svjetska nogometna federacija objavila je danas svoju listu kandidata za nagradu najboljeg igrača godine. Na popisu se nalazi pet imena, a jednoj od najvrjednijih individualnih nagrada u nogometu mogu se nadati Kaká (Brazil), Lionel Messi (Argentina), Cristiano Ronaldo (Portugal), Fernando Torres (Španjolska) i Xavi (Španjolska).

Navedene igrače izabrali su izbornici i kapetan nogometnih reprezentacija, a pobjednik će biti proglašen na gala svečanosti koja će se održati 12. siječnja u Zürichu. Kao najizgledniji kandidat spominje se Cristiano Ronaldo, koji je prije nekoliko dana osvojio i nagradu Zlatna lopta.

Ta prigoda iskoristit će se i za predstavljanje određenih promjena u načinu odabira Fifina nogometaša godine. Svoju nagradu uručit će i predsjednik Fife, a bit će dodijeljena i nagrada za fair-play.

U Zürichu će se također odabrati i najbolja nogometašica godine, a za nagradu su kandidirane Nadine Angerer (Njemačka), Cristiane (Brazil), Marta (Brazil), Birgit Prinz (Njemačka) i Kelly Smith (Engleska).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!