Zimski sportovi

Austrijanka najbolja u Pirinejima

Antonija Pavlić • subota, 13.12.2008.
Austrijanka najbolja u Pirinejima
Foto: Davor Sajko

Premijernu je vožnju u Pirinejima najbolje odradila Austrijanka Kathrin Zettel, pobjednica iz Söldena ove godine. U drugu će vožnju 22-godišnjakinja tako prenijeti 25 stotinki sekunde prednosti pred Manuelom Moelgg i 55 pred Mariom Pietilae-Holmner na trećem mjestu...

Zettel je sa startnim brojem pet odvozila odličnu vožnju, o čemu su svjedočila i sva tri "zelena" prolazna vremena. Vrijeme 1:07.02 pokazalo se daleko najboljim ostvarenjem u prvoj vožnji, čime je dala naslutiti da će ozbiljno konkurirati za Mali kristalni globus u ovoj disciplini.

Njezine najveće konkurentice su ipak u La Molini podbacile, ukupna pobjednica ove discipline iz prošle sezone Denise Karbon je napravila veću pogrešku na prijelazu iz ravnog u strmi dio staze, kada je ostala na jednoj skiji, a nekoliko manjih pogrešaka u donjem dijelu staze koštalo ju je dosta velikog zaostatka od 1.11.

Približiti se Zettel nije uspjela niti olimpijska pobjednica Julia Mancuso, ni Anja Paerson, pa ni Nicole Hosp koja je poučena prijašnjim iskustvima, kada je agresivnim vožnjama redovito ostajala bez bodova, odvozila mirno i sigurno i smjestila se na solidnu petu poziciju.

Zaostatak ispod sekunde uz Hosp i već spomenutu dvojku uz Zettel, uspjela je ostvariti još jedino Tanja Poutiainen, kojoj se tako nudi barem teoretska mogućnost da ponovno preuzme vrh ukupnog poretka skijašica, budući da je današnja utrka donijela izlijetanje Amerikanke Lindsey Vonn.

Senzacionalna pobjednica iz Aspena, Tessa Worley, nije uspjela, ili bolje je reći bar ne u prvoj vožnji, ponoviti čudo, no ni zaostatak za najboljom nije se pokazao prevelikim, a kada se pogledaju vremena ostalih skijašica, možemo konstatirati kako je prilazak trojici najboljih lako moguć.

Nika Fleiss sa startnim je brojem 58. uspjela doskijati pak tek do 40. mjesta sa zaostatkom većim od 3 sekunde za vodećom Zettel. Ana Jelušić je zbog viroze odustala od današnjeg nastupa i okušati će se samo u sutrašnjem slalomu.

La Molina, veleslalom:
1. Kathrin Zettel (Austrija) 1:07.02
2. Manuela Moelgg (Italija) +0.27
3. Maria Pietilae-Holmner (Švedska) +0.55
4. Tanja Poutiainen (Finska) +0.72
5. Nicole Hosp (Austrija) +0.83
6. Elisabeth Goergl (Austrija) +1.11
7. Denise Karbon (Italija) +1.26
8. Tessa Worley (Francuska) +1.35
9. Maria Riesch (Njemačka) +1.43
10. Julia Mancuso (SAD) +1.50

...
40. Nika Fleiss (Hrvatska) 1:10.12

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!