Nogomet

Meksikanci preokretom do pobjede

Luka Margan • subota, 13.12.2008.
Meksikanci preokretom do pobjede
Foto: EPA

U polufinale Svjetskog klupskog prvenstva, koje se održava u Japanu, probila se i meksička Pachuca, inače prvak Srednje i Sjeverne Amerike. Pachuca je u četvrtini finala pobijedila egipatskog prvaka Al Ahlyja nakon dva sata igre u kojoj su Meksikanci uspjeli nadoknaditi dva gola zaostatka te potom i poentirati za pobjedu....

Igrači meksičke Pachuce odigrali su sjajnu utakmicu te pokazali da njihova momčad ima veoma jak karakter. Od početka susreta bili su dominantnija momčad te nastojali svoju terensku superiornost okruniti pogotkom. Međutim, nogomet je još jednom ukazao na sve svoje čari te nas ponovno uvjerio da spada u red najintrigantnijih i najnapetijih sportova.

Egipatski je prvak poveo više sretno nego spretno autogolom Meksikanca Fausta Pinta u 28. minuti susreta. Usprkos bodovnom deficitu igrači Pachuce su i dalje napadali, no bezuspješno. Egipćani su svoju priliku čekali iz kontre te su upravo takvim načinom igre povećali svoju prednost pred sam kraj prvog poluvremena. Njihov drugi gol predstavlja malo remek-djelo. Jednu dugu loptu u napadu je vrlo vješto prihvatio Mohamed Aboutrika te ju proslijedio svojem igračkom kolegi, Mohamedu Barakatu. Potonji namješta loptu Flaviju koji ju doslovce "zakucava" pod gredu te se s prednošću od dva pogotka Egipćana odlazi na odmor.

Meksikanci u drugi dio ulaze s dva nova igrača te im to donosi rezultatski pomak. U prilog dobrim i pravovremenim izmjenama govori i činjenica da u prvoj minuti nastavka Meksikanci smanjuju rezultat golom novog igrača na terenu, Luisa Montesa. Taj im je gol dao novi vjetar u leđa te dodatnu snagu i vjeru da mogu do pobjede. Postotak lopte u posjedu, udarci na gol, korneri – sve je na njihovoj strani. U svom naumu uspijevaju te potkraj utakmice izjednačuju rezultat posredstvom najboljeg igrača utakmice, Christiana Gimeneza.

Kada je uzbekistanski sudac,Ravshan Irmatov, dao znak za početak produžetaka, samo je jedna momčad jurišala po pobjedu – Pachuca. Meksikanci su istu i osigurali golovima Damiana Alvareza u 98. minuti te današnjeg dvostrukog strijelca, Christiana Gimeneza, u 110. minuti. Ti su momci zapečatili sudbinu Egipćana te im "osigurali" borbu za petu poziciju.

Protivnik Pachuce u polufinalu Svjetskoga klupskog prvenstva biti će prvak Južne Amerike, ekvadorski Liga de Quito, dok Al Ahly dočekuje boljeg iz susreta Adelaide United – Gamba Osaka.

Svjetsko klupsko prvenstvo, četvrtina finala:
Al Ahly (EGY) – Pachuca (MEX) 2:4 ( 2:2, 0:2)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!