Nogomet

Ivica Osim vraća se u Europu

Zoran Zdelar • subota, 13.12.2008.
Ivica Osim vraća se u Europu
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Trenerska legenda Sturma iz Graza, Ivica Osim, odlučio je prekinuti suradnju s Japanskim nogometnim savezom i vratiti se u Europu...

Bivši japanski izbornik, Ivica Osim, odlučio je napustiti Japan i završiti svoju karijeru savjetnika u njihovom Nogometnom savezu nakon što mu sa završetkom ovog mjeseca istekne ugovor.

Osim je funkciju savjetnika obavljao od svibnja ove godine nakon što se oporavio od moždanog udara. Glavni razlog prekida suradnje je zdravlje. "Ukoliko uzmem predah imam mogućnost dovesti svoju zdravstvenu situaciju u bolje stanje i nakon toga ću odlučiti hoću li se prihvatiti nekog novog posla", rekao je Osim.

Trener rođen u Sarajevu žali što je morao napustiti svoju izborničku funkciju, a uvjeren je da Japan ima potencijal s kojim mogu ostaviti značajniji trag na nadolazećem Svjetskom prvenstvu u Južnoafričkoj republici 2010. godine.

"Da se nisam razbolio mogao sam s Japanom mnogo toga postići i to je nešto zbog čega žalim. Nadam se da će Japan ostaviti nekakav trag na Svjetskom prvenstvu, a znam da imaju potencijala za to. Najvažnije je da toga i sami postanu svjesni", smatra Osim.

Da će do rastanka uistinu doći potvrdio je i generalni tajnik Japanskog nogometnog saveza. "Osim je učinio mnogo toga za nas. Nadam se da će nam i u budućnosti moći pomoći pokojim savjetom", kazao je Kozo Tashima.

Ivica Osim u siječnju će tako napustiti Japan, a dodatnoj zdravstvenoj rehabilitaciji najvjerojatnije će se podvrgnuti u austrijskom Grazu, gdje je i vodio Sturm čak osam godine prije odlaska u "zemlju izlazećeg sunca".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!