Vodeni sportovi

"Pojma nemam čemu diskvalifikacija"

Maja Giljanović • subota, 13.12.2008.
"Pojma nemam čemu diskvalifikacija"
Foto: FaH

Direktor hrvatske reprezentacije Tomislav Karlo siguran je da je diskvalifikacija Duje Draganje zakinula Splićanina i Hrvatsku za sigurnu medalju...

Europska je bronca na 50 slobodno prvog dana nakon što je jučer zbog bolova u ramenu odustao od nastupa na 100 slobodno trećeg dana u kvalifikacijama na 100 mješovito isplivao drugi najbolji rezultat iza samo Petera Mankoča.

Tih njegovih 52.99 - Slovenac je plivao 52.85 - na semaforu je, međutim, svijetlilo samo minutu-dvije jer je Draganja diskvalificiran nakon što je navodno pogriješio na prijelazu iz leđnog u prsno.

Navodno jer TV snimka nije potvrdila navode engleske sutkinje Allison Finlayson. Naš je Savez smjesta uložio žalbu, ali zaludu - vrhovni sudac 12. Europskog prvenstva Craig Hunter je podržao svoju sunarodnjakinju, diskvalifikacija je potvrđena, a Engleskinja je divnog li čuda netragom nestala.

Naše olimpijsko srebro nije spominjao nikakve urote, ali da ga diskvalifikacija boli - boli: "Prvi sam put u životu diskvalificiran i to zbog nečega što nisam napravio. Siguran sam da na prijelazu iz leđnog u prsno nisam nogama radio delfin jer sam baš pazio i nisam želio nekom nesmotrenošću kompromitirati borbu čak i za medalju. Plivao sam sjajno, ali nema drugo nego sve što prije zaboraviti i novu medalju pokušati osvojiti na 50 delfin".

Sreća u nesreći je da je profitirao Dominik Straga. 20-godišnjak je 10. (53.96), a polufinale bi da je Dujino vrijeme vrijedilo zbog kvote od samo dvojice iz pojedine države propustio.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!