Vodeni sportovi

Svjetski rekord Sanje Jovanović!

Maja Giljanović • subota, 13.12.2008.
Svjetski rekord Sanje Jovanović!
Foto: Sandro Donda

Sanja Jovanović ostvarila je novi sjajan rezultat na Europskom prvenstvu u malim bazenima u Rijeci. U utrci na 50 metara leđno Sanja je postala europska prvakinja, ali i svjetska rekorderka s 26.23...

Europska prvakinja i europska rekorderka na 100 metara leđno Sanja Jovanović je osvojila i 50-icu. Dubrovkinja je onako usput srušila i svoj otprije svjetski rekord...

Jovanović je svjetska i europska rekorderka iz Manchestera u travnju (26.37) i rekorderka europskih prvenstava iz Debrecena u prosincu lani (26.50), a u Rijeci se u lov na drugi naslov otisnula baš kako je i željela s četvrtog startnog bloka.

22-godišnjakinja je izvukla maksimum i iz sebe i iz publike i iz bazena na Kantridi i treći put u samo godinu dana spustila svjetski rekord na svojih 50 leđno dokazavši da je apsolutna vladarica 25-metarskih bazena i Europe i svijeta.

Površinski Sanja na startu nije odavala nervozu i uvjerljivom je pobjedom ispred Ukrajinke Katerine Zubkove na drugom i Talijanke Elene Gemo na trećem mjestu dokazala da je sazrila u vrhunsku plivačicu.

Peking je zaboravljen, okrenimo se Rimu!

50 leđno, Ž:
1.JOVANOVIĆ 26.23WR
2.Zubkova (Ukrajina) 26.65
3.Gemo (Italija) 26.77

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!