Zimski sportovi

Riesch prva, Ana i Nika solidne

Antonija Pavlić • nedjelja, 14.12.2008.
Riesch prva, Ana i Nika solidne
Foto: Davor Sajko

Prvu vožnju slaloma u La Molini s 89 je stotinki sekunde prednosti pred drugoplasiranom Kathrin Zettel najbolje odvozila Njemica Maria Riesch, a osim velike prednosti pred drugoplsairanom, više od sekunde za njom na trećem mjestu zaostaje i Anja Paerson. Ana Jelušić i Nika Fleiss uspjele su izboriti drugu vožnju, Ana na dvanaestom, Nika na devetnaestom mjestu...

Maria Riesch najbolje se snašla na slalomskoj stazi u La Molini, gdje je jučer u veleslalomu ubilježila 10 mjesto. Njemica se stazom spustila daleko najuvjerljivije te pred drugom Kathrin Zettel sakupila impresivnih 89 stotinki prednosti. Zettel pak solidnu prednost ima i pred trećeplasiranom Anjom Paerson (33 stotinke), dok tek od negdašnje velike konkurentice naše Janice Kostelić kreće zgusnuta borba za što bolju poziciju u Top 10.

Četvrto je mjesto pripalo danas ponovno odličnoj spustašici Lindsey Vonn, dok se iza nje na osmoj poziciji smjestila Tanja Poutiainen koju je tamo "bacila" veća pogreška u srednjem dijelu staze. Vonn si je tako omogućila, ako zadrži ovu poziciju, a iza nje bude finska stručnjakinja za tehničke discipline, ponovno vraćanje na vrh ukupnog poretka Svjetskog kupa.

Ana Jelušić, koja je startala kao osma stigla je u konačnici do solidnog 12. mjesta s 1.95 stotinki zaostatka za najboljom Riesch, no do šeste Bergmann našoj najboljoj skijašici nedostaje samo 40-ak stotinki sekunde. Nika Fleiss odvozila je lošije od očekivanja i zauzela 19. mjesto s zaostakom većim od dvije sekunde, 2.34.

La Molina, slalom, prva vožnja:
1. Maria Riesch (Njemačka) 53.81
2. Kathrin Zettel (Austrija) +0.89
3. Anja Paerson (Švedska) +1.24
4. Lindsey Vonn (SAD) +1.28
5. Šarka Zahrobska (Češka) +1.34
6. Monika Bergmann (Njemačka) +1.58
7. Michaela Kirchgasser (Austrija) +1.59
8. Tanja Poutiainen (Finska) +1.63
9. Marusa Ferk (Slovenija) +1.89
10. NIna Loeseth (Norveška) +1.93
12. Ana Jelušić (Hrvatska) +1.95
.....
19. Nika Fleiss (Hrvatska) +2.34

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!