Zimski sportovi

Riesch trijumfirala ispred Vonn

Antonija Pavlić • nedjelja, 14.12.2008.
Riesch trijumfirala ispred Vonn
Foto: EPA

Maria Riesch danas je odvozila dvije vjerojatno najbolje slalomske vožnje u životu i upisala drugu pobjedu i peto postolje u karijeri u "kraljici" tehničkih disciplina. Fenomenalno se u drugoj vožnji stazom Cerdayne spustila i Lindsey Vonn, no prednost koju je Riesch imala iz prve vožnje bila je ipak prevelika. Ana Jelušić i Nika Fleiss nisu se proslavile u današnjoj utrci, Ani je pripalo 15, Niki 20 bodova...

Drugu pobjedu u karijeri ostvarila je Maria Riesch u španjolskoj La Molini, gdje su ovog vikenda po prvi put u povijesti upriličena natjecanja Svjetskog kupa. Loše vremenske prilike u prvoj vožnji iskoristila je Njemica kako bi u cilj ušla s daleko najboljim vremenom, a savršena druga vožnja u kojoj je s prvog mjesta "skinula" Lindsey Vonn donijela joj je ukupni trijumf s kojim se popela na visoko treće mjesto u ukupnom poretku Svjetskog kupa, odmah iza Lindsey Vonn i Tanje Poutiainen.

Drugo je mjesto pripalo Amerikanki Lindsey Vonn, koja je s ovim rezultatom ne samo zadržala crveni startni broj u slalomu, što nitko prije početka sezone nije mogao ni predvidjeti, nego je i vratila prvu poziciju u ukupnom poretku, koju joj je jučer veleslalomskom pobjedom preotela Tanja Poutiainen. Kathrin Zettel malo je "pokvarila" rezultat iz prve vožnje, u cilju je za Lindsey Vonn zaostala 90 stotinki sekunde, no to joj je na kraju bilo dovoljno za treću poziciju s kojom se popela na visoko, za tehničarku, četvrto mjesto ukupnog poretka.

Svoj dan, kao i mnogo puta u dosadašnjem tijeku sezone, nije imala Nicole Hosp, što se posebno očitovalo u prvoj vožnji, koju je okončala na 24. mjestu. Druga je vožnja donijela ipak na stazu normalnije uvjete, te je Austrijanka zahvaljujući odličnoj vožnji dugo držala prvu poziciju; skinuti ju je uspjela tek Nicole Gius, petnaesta u prvoj vožnji.

Drugi top 10 rezultat u karijeri upisala je pak danas Sandrine Aubert, šesta prošle godine u austrijskom Linzu. Utrku će po dobrom pamtiti i desetoplasirana Nina Loeseth, koja je najbolji rezultat karijere upisala prošle sezone na Sljemenu, kada je bila peta. Ovo joj je deseto mjesto četvrti ulazak u deset najboljih slalomašica svijeta, osim spomenutog petog mjesta u Zagrebu, dobre je nastupe prezentirala i u Lenzerheideu i Semmeringu gdje je bila sedma i deveta.

Što se tiče hrvatskih predstavnica, plasman je iz prve vožnje za tri mjesta popravila tek Nika Fleiss, koja je na stazi imala težak zadatak s vrha skinuti Nicole Hosp. Hosp je nakon njezine vožnje ostala na vrhu, a Samoborka se morala zadovoljiti trećim mjestom. Ana Jelušić odvezla je drugu vožnju slabije nego prvu te uz nekoliko odsklizavanja zauzela u konačnici 13. poziciju.

La Molina, veleslalom, ukupno:
1. Maria Riesch (Njemačka) 1:52.98
2. Lindsey Vonn (SAD) +1.48
3. Kathrin Zettel (Austrija) +2.36
4. Šarka Zahrobska (Češka) +2.55
5. Anja Paerson (Švedska) +2.66
6. Saundrine Aubert (Francuska) +2.77
7. Nicole Gius (Italija) +2.93
8. Nicole Hosp (Austrija) +3.22
9. Nina Loeseth (Norveška) +3.33
10. Therese Borssen (Švedska) +3.38
...
13. Ana Jelušić (Hrvatska) +3.85
...
16. Nika Fleiss (Hrvatska) +4.31

Ukupan poredak Svjetskog kupa:
1. Lindsey Vonn (SAD) 438
2. Tanja Poutiainen (Finska) 400
3. Maria Riesch (Njemačka) 328
4. Kathrin Zettel (Austrija) 250
5. Nicole Hosp (Austrija) 243
6. Maria Pietilae-Holmner (Švedska) 232
7. Šarka Zahrobska (Češka) 214
8. Andrea Fischbacher (Austrija) 207
9. Anja Paerson (Švedska) 198
10. Nadia Fanchini (Italija) 180
...
34. Nika Fleiss (Hrvatska) 44
35. Ana Jelušić (Hrvatska) 42

Ukupan poredak slaloma:
1. Lindsey Vonn (SAD) 230
2. Maria Riesch (Njemačka) 200
3. Šarka Zahrobska (Češka) 179
4. Nicole Hosp (Austrija) 159
5. Tanja Poutiainen (Finska) 140
6. Maria Pietilae-Holmner (Švedska) 116
7. Kathrin Zettel (Austrija) 105
8. Anja Paerson (Švedska) 101
9. Manuela Moelgg (Italija)
10. Sandrine Aubert (Francuska) 61
...
15. Ana Jelušić (Hrvatska) 42
...
17. Nika Fleiss (Hrvatska) 39

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!