Nogomet

United protiv Osake

Vedran Babić • nedjelja, 14.12.2008.
United protiv Osake
Foto: EPA

U posljednjem četvrtfinalnom dvoboju Svjetskog klupskog prvenstva Gamba Osaka je s minimalnih 1:0 porazila Adelaide United i tako izborila polufinalni okršaj s prvakom Europe Manchester Unitedom...

Nakon što je s druge strane ždrijeba Pachuca izborila polufinale i dvoboj s Liga de Quitom, isto je pošlo za nogom i igračima Gambe Osake, novopečenog azijskog prvaka. Oni su na Toyota stadionu u istoimenom japanskom gradu pogotkom ponajboljeg igrača Yasuhita Enda iz 23. minute savladali australski Adelaide United. Za nagradu, u četvrtak će u Yokohami odmjeriti snage s Crvenim vragovima iz Manchestera u borbi za finale.

No, vratimo se na utakmicu iza nas. Gamba i Adelaide već su se sreli u finalu azijske Lige prvaka prije mjesec dana i tada su Japanci s ukupnih 5:0 u dvije utakmice došli do laskave titule najbolje momčadi kontinenta. Danas su, međutim, utakmicu bolje otvorili Australci. Strijelac odlučujućeg pogotka u susretu protiv novozelandskog Waitakerea, Travis Dodd, u 15. je minuti bio neprecizan s vrha šesnaesterca, a samo tri minute poslije iz prvog kornera na utakmici zaprijetila je i Osaka preko Brazilca Lucasa koji se s nekih pet metara nije najbolje snašao.

Pogodak je ipak pao u 23. minuti kada je glavom loptu u mrežu pospremio Endo. Do kraja poluvremena najbliži izjednačenju bio je Dodd, koji je u 42. minuti uzdrmao gredu. U nastavku Gamba je u potpunosti "otupila" oštricu protivničkog napada tako da je tek u 72. minuti zabilježena prva ozbiljnija šansa. U kontru je krenuo Ryuji Bando, ali njegov udarac odbio se od suparničkog braniča. Dvije minute poslije ponovno su Japanci mogli riješiti pitanje pobjednika.

Veliku pogrešku napravio je Robert Cornthwaite, no Lucas je pucao ravno u noge vrataru Adelaidea Eugeneu Galekovicu. Isti igrač propustio je još dvije dobre šanse, a Younis i Dodd imali su posljednje prigode za produžetke u sudačkoj nadoknadi. Oba udarca završila su izvan okvira gola.

U polufinalu se, dakle, sastaju Pachuca i Liga de Quito (17. prosinca, Tokio) te Manchester United i Gamba Osaka (18. prosinca, Yokohama), dok će danas poraženi Adelaide također 18. prosinca odigrati dvoboj za peto mjesto s Al Ahlyjem.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!