Zimski sportovi

"Osjećam početak fantastične sezone"

Antonija Pavlić • nedjelja, 14.12.2008.
"Osjećam početak fantastične sezone"
Foto: EPA

Maria Riesch odvozila je danas dvije fantastične slalomske vožnje i potpuno deklasirala ostatak konkurencije. Jedina koja joj se uspjela približiti bila je njezina najbolja prijateljica, Lindsey Vonn, i to tek na sekundu i 48 stotinki. Najbolji dokaz njezine današnje snage dat će ipak zaostatak četvrte Šarke Zahrobske, koji iznosi velikih +2.55...

"Danas je stvarno bio moj dan. Skije su mi fantastično klizile, snijeg je bio svjež, pogotovo u drugoj vožnji", rekla je djevojka iz poznatog njemačkog skijališta Garmisch-Partenkirchen. "Lijepo je ponovno biti najbolja u slalomu. Puno je vremena prošlo od ožujka 2004.", rekla je, te nastavila: "Moral mi je jako podignulo treće mjesto u Leviju prošlog mjeseca, danas sam stazu konačno mogla napasti kako sam htjela."

"Sretna sam što sam na podiju ponovno kraj Lindsey, ali ovog puta na vrhu", sa smiješkom je prokomentirala, dok je braniteljica Velikog kristalnog globusa sve slušala sa strane i zadovoljno se samo osmjehivala. "Ona je jako dobra skijašica. Ova bi sezona mogla donijeti veliku borbu između nas dvije, to bi trebalo biti jako zanimljivo."

Pred novinare je potom stala drugoplasirana danas, Vonn, te priznala da je jučer bila u najmanju ruku bijesna zbog odustajanja u veleslalomu. "Jučer sam bila jako ljuta na sebe, ne volim odustajati ni u jednoj utrci. Otišla sam odmah trenirati slalom, čini se da mi je to danas pomoglo", rekla je Amerikanka. "Nekako mi je smiješno vidjeti se na vrhu poretka slalomašica, stvari su se jako promijenile za mene u toj disciplini."

Nije propustila najperspektivnija skijašica današnjice prokomentirati ni svoju današnju vožnju. "U prvoj sam vožnji dala sve od sebe, iako sam osjetila da to nije moj vrhunac. Htjela sam biti na podiju s Marijom, to me potaknulo da odvozim najbolje što mogu. Uživam u našim međusobnim dvobojima i sretna sam zbog njezine današnje pobjede. Mi smo velike prijateljice, ali na stazi se svaka maksimalno trudi pobijediti."

U Svjetskom kupu skijašica ponovno sada na scenu stupaju brze discipline. "Veselim se povratku na brze discipline u St. Moritzu. Staza je teška i do sada tamo nisam nikada uspjela pobijediti. Nadam se da će sve biti u redu s vremenom, tako da uvjeti budu jednaki za sve skijašice."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!