Nogomet

River Plate se crveni od stida

Maja Giljanović • nedjelja, 14.12.2008.
River Plate se crveni od stida
Foto: Sandro Donda

Prvaci Clausure u lipnju, momčad River Platea Aperturu je okončala na 20. mjestu. Velikani južnoameričkog nogometa, koji su u 107 godina povijesti osvojili 26 naslova prvaka Argentine, dvije Cope Libertadores i jedan Interkontinentalni kup, u zadnjem su kolu remizirali protiv Estudiantesa i prvi put u povijesti završili na poziciji fenjeraša...

Rivera je 1:1 u gostima u La Plati ostavilo na posljednjoj poziciji bod iza Rosarija, a nakon 19 kola "osvojili" su samo 14 bodova. Dvaput su samo pobijedili, osam puta su remizirali, a čak devet puta izgubili. Katastrofalna serija rezultata prije mjesec je dana trenerske pozicije koštala Diega Simeonea, a demoraliziranu momčad je ciljnom ravninom proveo Gabriel Rodriguez.

Uprava se kluba okrenula što skorijoj temeljitoj rekonstrukciji momčadi. Presjednik Jose Maria Aguilar je na El Monumental doveo novog trenera - Rodriguez se vraća za kormilo juniora - Nestora Gorosita.

44-godišnji nekadašnji reprezentativac i bivši igrač Rivera (1982.-1988.) još je večeras na klupi Argentinos Juniorsa, ali je obznanio da svlačionicu čeka temeljit "face-lifting". Prvi igrač kojeg zasad spominje je ofenzivni veznjak Leandro Romagnoli, koji bi Sporting iz Lisabona u narednim danima trebao zamijeniti dresom Los Millionariosa.

Dramatičnu završnicu večeras (?) će među sobom razriješiti u prvom redu San Lorenzo, Tigre i Boca Juniors, a matematičke izglede ima i Lanus.

Pobijede li i San Lorenzo i Boca i Tigre, koji su izjednačeni na 36 bodova, odluka o prvaku će se prolongirati - ni gol-razlika ni međusobni omjeri, naime, u Argentini ne odlučuju - prvaka Aperture dat će u tom slučaju play-off. Lanusu, pak, koji za vodećom trojkom zaostaje dva boda, treba pobjeda u njihovoj utakmici protiv San Martina, ali i posrtanje San Lorenza protiv Argentinos Juniorsa i Tigrea protiv Banfielda i Boce protiv Colona.

Argentina, 19. kolo:
Newell's Old Boys - Racing 3:0, Huracan - Velez 3:0, Estudiantes - River Plate 1:1, Gimnasia Jujuy - Gimnasia La Plata 1:1

Utakmice pretendenata na naslov:
Argentinos Juniors - San Lorenzo, Boca Juniors - Colon, Tigre - Banfield, Lanus - San Martin

Tablica:
1. San Lorenzo 18 11 3 4 +16 36
2. Boca Juniors 18 11 3 4 +11 36
3. Tigre 18 11 3 4 +11 36
4. Lanus 18 10 4 4 +10 34
...
20. River Plate 19 2 8 9 -9 14

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!