Vodeni sportovi

I Puninski i Todorović u finalu

Maja Giljanović • nedjelja, 14.12.2008.
I Puninski i Todorović u finalu
Foto: Davor Sajko

Sjajno su u polufinalu na 50 metara delfin plivali naši Aleksej Puninski i Mario Todorović. Obojica su hrvatskih reprezentativaca izborila večerašnje finale...

Aleksej Puninski se vrhunski nosio sa svjetskim rekorderom na 50 delfin i europskim prvakom i svjetskim rekorderom i na 50 i na 100 slobodno Amauryjem Leveauxom i isplivao ukupno treće vrijeme polufinala (22.63).

Mario Todorović je u prvoj polufinalnoj utrci otplivao rezultat identičan onom Milorada Čavića (22.81) i sa Srbinom dijeli petu poziciju.

Leveauxu se na 22.33 - svjetski je rekord jutros spustio na 22.18 - pridružio i Španjolac Rafael Munoz Perez.

Još, međutim, nije otpisan devetoplasirani Nizozemac Jöri Verlinden - 20-godišnjaku na ruku ide štafeta. Finale delfina je, naime, u 17:58, a štafeta 4x50 slobodno u kojoj Hrvatska ima realne šanse osvojiti medalju je zakazana u 18:16.

Kalkuliraju sada naši, a najizglednijim se čini da će Todorović odustati od delfina i fokusirati se na štafetu, baš kako je primjerice od polufinala odustao Frederick Bousquet. Francuz je bio drugi u kvalifikacijama, ali je otkazao da bi što spremniji isplivao štafetu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!