Nogomet

Poljaci svladali Srbe u Turskoj

Zoran Zdelar • nedjelja, 14.12.2008.
Poljaci svladali Srbe u Turskoj
Foto: EPA

U prijateljskoj utakmici van Fifina službenog termina snage su odmjerili Poljaci i Srbi kako bi provjerili igrače na koje se inače manje računa...

U turskom Beleku danas je odigrana prijateljska utakmica između nogometnih reprezentacija Poljske i Srbije, a na kraju su Poljaci slavili minimalnim rezultatom.

Utakmica je dogovorena van službenog termina Fife kako bi izbornici Leo Beenhakker i Radomir Antić provjerili igrače na koje inače ne računaju previše. No, kombinirani sastavi Poljaka i Srba nisu se previše iskazali. Pred otprilike stotinjak gledatelja utakmica u prvom dijelu nije ponudila mnogo zanimljivih situacija i igralo se uglavnom izjednačeno.

Srbija je prvu pravu priliku stvorila u 50. minuti, ali u toj situaciji nije dovoljno precizan bio Dragan Mrđa, kojem je vratar obranio udarac. Samo tri minute kasnije Poljaci su uspjeli povesti. Rafal Boguski je lobom uspio svladati Vladimira Stojkovića i tako dovesti svoje suigrače u vodstvo.

U preostalom dijelu utakmice Srbi su počeli igrati nešto angažiranije, imali su još pokoju solidnu priliku za izjednačenje u završnici utakmice, ali nisu ih uspjeli iskoristiti.

Međudržavna prijateljska utakmica: Poljska – Srbija 1:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!