Nogomet

Drama u Argentini

Maja Giljanović • ponedjeljak, 15.12.2008.
Drama u Argentini
Foto: Sandro Donda

Prvi put u povijesti argentinsko će se prvenstvo odlučiti u play-offu čak tri momčadi. I San Lorenzo i Boca Juniors i Tigre su, naime, slavili u zadnjem kolu i poravnati su na prvom mjestu...

Budući u Argentini u ovakvim slučajevima gol-razlika nije razlučujući faktor - a da je slavio bi San Lorenzo - tri će momčadi pitanje prvaka Aperture riješiti među sobom u utakmicama play-offa zakazanim za 17., 20. i 23.

Tri su momčadi u 19. kolo ušle poravnate na 36 bodova - San Lorenzo, Boca i Tigre, a njihova je (malo vjerojatna) posrtanja vrebao Lanus sa dva boda manje.

Neizvjesnosti je bilo napretek, ali i San Lorenzo u gostima protiv Argentinos Juniorsa i Boca Juniors protiv Colona iz Santa Fea i Tigre protiv Banfielda su slavili.

U utrci za prvom Aperturom u svojoj povijesti, prvak Clausure prije dvije godine San Lorenzo je ostao minimalnom pobjedom na stadionu Diego Armando Maradona Argentinos Juniorsa golom Gonzala Borgessija u 8. minuti.

Boca je protiv Colona povela 3:0 nakon nepunih pola sata (Figueroa dvaput i Riquelme), ali se gosti iz Santa Fea nisu predavali. Smanjili su najprije dvije minute prije poluvremena i još jednom u 52. minuti, pomutiti, međutim, račune 22 puta prvaka Argentine, šesterostrukih pobjednika Cope Libertadores i triput osvajača Interkontinentalnog kupa u uzavreloj atmosferi krcate Bombonere nisu uspjeli.

Tigreu kojem je ovo povijesna prilika osvojiti prvi naslov prvaka u 106-godišnjoj povijesti je pobjedu protiv Banfielda u 39. minuti donio prvi strijelac Aperture Martin Morel svojim 13. golom sezone.

Slavio je i Lanus koji je iz prikrajka vrebao na kiks sviju, ali usprkos pobjedi protiv San Martina ostao je na četvrtom mjestu.

Argentina, 19. kolo:
Argentinos Juniors - San Lorenzo 0:1, Boca Juniors - Colon 3:2, Tigre - Banfield 1:0, Lanus - San Martin 1:0, Godoy - Rosario 3:0, Independiente - Arsenal 1:2

Tablica:
1.San Lorenzo 19 12 3 4 +17 39
2.Boca Juniors 19 12 3 4 +12 39
3.Tigre 19 12 3 4 +12 39
4.Lanus 19 11 4 4 +11 37
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!