Nogomet

LDU Quito prvi finalist

Antonija Pavlić • srijeda, 17.12.2008.
LDU Quito prvi finalist
Foto: EPA

Pobjednici ovogodišnje Cope Libertadores i ekvadorski prvaci sigurnom su 2:0 pobjedom nad meksičkom Pachucom prvi osigurali mjesto u nedjeljnom finalu. Na kišom okupanom Nacionalnom stadionu u Tokiju mrežu Pachuche pogodili su Claudio Bieler i Luis Bolanos, jedan u 4. drugi u 26. minuti.

Publika još pošteno nije uspjela niti sjesti na svoja mjesta, a Luis Bolanos je već iskoristio poklonjenu loptu Meksikanaca, prošetao se do gola i smireno poentirao pokraj nemoćnog Miguela Calera. Međutim, pogotkom su južnoamerički prvaci samo razjarili Pachuchu koja je krenula u juriš i počela redati priliku za prilikom.

Prvo su Jose Cardenas i Damian Alvarez izmijenili nekoliko dodavanja i došli do šesnaesterca no do nečuvanih Christiana Gimeneza i Bruna Marionia lopta u sjajnoj prilici nije uspjela stići. Marioni se u strijelce lako mogao upisati i u 19. minuti kada je nakon kornera Francisca Torresa tukao glavom, ali i pogodio vratnicu.

U jeku napada meksičkog kluba, Liga de Quito je udvostručila vodstvo. Prekršaj je na rubu kaznenog prostora izborio Julio Manzur, loptu je uzeo Luis Bolanos te neobranjivo pogodio desne rašlje Pachuhinog gola za 2:0 svoje momčadi.

Srednje i sjevernoamerički prvaci pobijedili bi zasigurno da se gleda samo statistika budući da su imali daleko više udaraca prema golu, posjed lopte i izglednije prilike, no bili su neuobičajeno neefikasni, što se pogotovo odnosi na inače glavne pokretačke snage meksičkog "stroja": Marionia, Alvareza i Gimeneza.

LDU Quito u nedjeljnom će finalu tako dočekati boljeg iz dvoboja azijskog i europskog prvaka, Gambe Osake i Manchester Uniteda (četvrtak, 11.30 sati), dok će egipatski Al Ahly i australski Adelaide United također sutra (8.30 sati) razigravati za peto mjesto.

Svjetsko klupsko prvenstvo:
LDU Quito - Liga Pachuca 2:0 (2:0)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!