Nogomet

Skršilo im otpor u dvije minute

Maja Giljanović • četvrtak, 18.12.2008.
Skršilo im otpor u dvije minute
Foto: Sandro Donda

Briljantne dvije minute utakmice u Sarsfieldu gdje su se u prvoj utakmici inauguralnog u povijesti nogometa u Argentini play-offa tri momčadi dovele su San Lorenzo pred sama vrata raja...

Play-off su i San Lorenzo i Boca Juniors i Tigre izborili nakon što su nakon 19 kola regularnog dijela Aperture osvojili 39 bodova, a pravila o međusobnom omjeru momčadi i gol-razlici uvode se samo u slučaju doigravanja.

U ovom slučaju da su nakon tri odigrane utakmice - za 20. su ždrijebani San Lorenzo i Boca, a za 23. Boca i Tigre - poravnati i što se bodova i gol-razlike i postignutih golova tiče, prvakom bi bio Tigre koji su u regularnom dijelu slavili i protiv San Lorenza (0:1) u prvom kolu i protiv Boce (0:2) u 7. kolu.

San Lorenzo je, međutim, krivac što takvog raspleta neće biti. Trener Miguel Angel Russo i njegovi su igrači u sjajnoj formi te su u četvrtoj utakmici zaredom upisali i četvrtu pobjedu.

Golovi Pabla Barrientosa u 18. i Gonzala Bergessija samo minutu i pol kasnije slomili su srca navijačima Tigrea koji su se nadali povijesnoj prvoj tituli svog kluba otkada je osnovan prije 106 godina.

Diego Cagna je u nastavku poslao praktički 10-oricu u napad, ali se smanjenje Leandra Lazzara u 76. minuti pokazalo nedovoljnim - Agustin Orion je odolio Viktoriji Tigrea u zadnjih 15-tak minuta.

Prvacima Clausure 2007. sada treba još "samo" pobjeda protiv Boce 20. na stadionu Racinga da proslave 11. naslov u povijesti kluba.

Carlos Ischia za kormilom najtrofejnijeg kluba Južne Amerike - Boca Juniors su dosad među ostalim osvojili 22 naslova prvaka Argentine, šest Copa Libertadores i tri Interkontinentalna kupa - bit će tvrd orah. U 13. su kolu Aperture, naime, slavili 1:0 golom Riquelmea.

Argentina, play-off:
San Lorenzo - Tigre 2:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!