Nogomet

Uspavani Al Ahly ispustio peto mjesto

Borna Rupnik • četvrtak, 18.12.2008.
Uspavani Al Ahly ispustio peto mjesto
Foto: EPA

O petom mjestu na Svjetskom klupskom prvenstvu odlučivali su poraženi četvrtfinalisti, egipatski Al Ahly i australski Adelaide United. Stadion u Yokohami su u boljem raspoloženju napustili Australci, koji su slavili s minimalnih 1:0...

Adelaideu je ovaj susret bio već treći na prvenstvu. Naime, mjesto u četvrtfinalu su osigurali pobjedom nad novozelandskim Waitakereom, dok se za polufinalni ogled protiv Manchester Uniteda izborila Gamba iz Osake. Al Ahly je pokleknuo tek u produžecima protiv meksičke Pachuce te su u utakmicu ušli s blago izraženim statusom favorita.

Međutim, tu ulogu nisu opravdali. Prvih 25 minuta dominirali su Australci, koji su razdoblje svoje premoći okrunili i pogotkom. U sedmoj minuti loptu je na lijevoj strani igrališta primio Brazilac Cristiano, krenuo prema sredini i skinuo paučinu s desnih rašlji vratiju Amira Abdelhamida na egipatskom golu.

Samo tri minute kasnije Paul Reid ubacuje loptu u šesnaesterac, gdje najviše skače Saša Ognenovski, ali Amir Abdelhamid krajnjim naporom spašava svoju momčad od još većeg zaostatka. Ubrzo su lijepu akciju odigrali Diego i Robert Younis, ali njihov trud nije iskoristio strijelac Cristiano, koji je poslao loptu pored vrata.

Prve loše vijesti za Adelaide stigle su sredinom prvog dijela, kada je zbog ozljede koljena morao izaći Diego, umjesto kojega je ušao Salley. No, iako su preuzeli terensku inicijativu, nogometaši Al Ahlya nisu smogli snage ozbiljno zaprijetiti australskom vrataru Galekoviću, a cijenu loše igre platio je najpopularniji egipatski nogometaš Mohamed Aboutrika. Njega je portugalski trener Manuel Jose na poluvremenu ostavio u svlačionici.

Čak se niti taj radikalni potez nije pokazao dovoljnim da trgne afričke predstavnike. U iznimno slabom nastavku Egipćani su svoj prvi udarac u okvir gola uputili tek u 79. minuti, a najveću je priliku za izjednačnje nakon solo-prodora propustio Mohamed Barakat sedam minuta prije kraja. Australci su svoje vodstvo sačuvali i odlaze iz Japana s pozitivnim skorom.

Svjetsko klupsko prvenstvo, susret za 5. mjesto:
Al Ahly (EGY) - Adelaide United (AUS) 0:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!