Nogomet

Luda utakmica u Japanu

Zoran Zdelar • četvrtak, 18.12.2008.
Luda utakmica u Japanu
Foto: EPA

Manchester United uspio je izboriti mjesto u finalu Svjetskog klupskog prvenstva nakon pobjede nad Gambom u iznimno zanimljivoj utakmici...

Aktualni engleski i europski prvak Manchester United odigrao je danas svoju prvu utakmicu na ovogodišnjem Svjetskom klupskom prvenstvu. Na drugoj strani stajali su nogometaši japanskog kluba Gamba Osaka, a Alex Ferguson nije htio kalkulirati i poslao je na travnjak praktički najjaču moguću momčad.

Utakmica je započela prilično zanimljivo, a ne čudi da su gledatelji bili najviše oduševljeni portugalskim reprezentativcem Cristianom Ronaldom te se stadionom u Yokohami zaorio pljesak svaki put kad bi lopta došla u njegov posjed.

Prvu veliku priliku na utakmici ubilježili su ipak nogometaši Gambe. U 12. minuti Bando se našao sam pred vratarom Van der Sarom, no Nizozemac je ipak uspio obraniti njegov niski udarac te tako spasiti suigrače od lošeg starta. Nekoliko minuta kasnije prijeti i United. Mnogo je igrača bilo uključeno u stvaranju prilike, ali većinu posla odradili su Scholes i Ronaldo, a potonji ipak nije uspio precizno pucati.

Nakon nekoliko solidnih prilika, United je uspio stići do vodstva u 28. minuti nakon što je Giggs izveo udarac iz kuta, a u kaznenom prostoru glavom je mrežu Fujigaye zatresao Vidić. Englezi su mogli još prije kraja prvog dijela riješiti utakmicu u potpunosti, ali od nekoliko sjajnih prilika iskorištena je tek jedna. Ovog puta u sudačkoj nadoknadi precizan glavom bio je Ronaldo.

U nastavku susreta gosti i dalje stvaraju velik broj iznimno dobrih prilika, no vratar Gambe se ipak solidno drži. U 74. minuti do svog prvog pogotka stižu i Japanci. Yamazaki je izmaknuo Ferdinandovom nadzoru te je uspio svladati nizozemskog golmana. No, eventualno iznenađenje spriječio je odmah u idućoj minuti Rooney pogotkom za 3:1.

Manchester je u idućim minutama uspio postići još dva gola. U 78. minuti zabija Fletcher, a odmah potom mrežu Gambe ponovno trese Rooney. Gamba se nije predavala i u 83. su minuti izborili kazneni udarac te se mreža Uniteda još jednom zatresla.

Motivirani Japanci nastavljali su s pritiskom i u sudačkoj nadoknadi te su uspjeli stići do još jednog gola. Konačni rezultat u ovoj izuzetno zanimljivoj i sadržanoj utakmici postavio je Hashimoto.

U nedjeljnom finalu Manchester United će se za titulu prvaka svijeta morati boriti protiv Liga de Quitoa.

Svjetsko klupsko prvenstvo, polufinale:
Gamba Osaka – Manchester United 3:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!