Zimski sportovi

Paerson najbolja prije slaloma

Antonija Pavlić • petak, 19.12.2008.
Paerson najbolja prije slaloma
Foto: EPA

Anja Paerson najbolje je odvezla skraćenu superveleslalomsku stazu u švicarskom St. Moritzu te tako najavila povratak u pravu formu nakon početnih neuvjerljivih nastupa. Razočarana nakon ove vožnje mora pak biti Lindsey Vonn, koja će u slalomskom nastupu u 13:45 sati morati nadoknaditi više od sekunde zaostatka...

Prva favoritkinja današnje utrke super-G-a unutar superkombinacije bila je Amerikanka Lindsey Vonn, koja je iz startne kućice činilo se, krenula odlično. Gotovo savršena putanja ove sezone nedodirljive američke skijašice morala je rezultirati prednošću na prvom prolazu, no na opće zaprepaštenje svih prisutnih njezin je zaostatak za tada vodećom Emily Brydon iznosio golemih sekundu i jednu stotinku, koji je u drugom dijelu staze uspjela samo smanjiti na 95 stotinki.

Njezin su primjer slijedile i sljedeće dvije skijašice, te se moglo tada naslutiti da nešto nije u redu sa stazom. Međutim, sve na stazi i uz male ekrane najbolje je razuvjerila Anja Paerson koja je s odličnom vožnjom "skinula" za 12 desetinki sekunde Kanađanku s vrha i tako si osigurala odličnu priliku za ukupan trijumf u današnjem natjecanju.

Osvajačica Malog kristalnog globusa u ovoj disciplini prošle sezone i pobjednica prošlotjednog slaloma u La Molini, Maria Riesch nije odvezla dobru superveleslalomsku vožnju, na samom početku nije uspjela zauzeti idealnu putanju te je zakasnila u nekoliko vrata i na koncu postigla 1.67 sekundi zaostatka za vodećom Paerson.

Odlično treće mjesto pripalo je Slovenki Tini Maze, koja je startala kao osma te postigla 30 stotinki sekunde sporije vrijeme od Šveđanke na vrhu. Treće mjesto moglo bi tako donijeti Sloveniji vrlo dobru ukupnu poziciju, a u "igri" je trenutno čak i postolje.

Utrku je obilježio i teži pad Austrijanke Andree Fischbacher, koja je u srednjem dijelu staze "pokupila" crvena vrata i na ramenu se odsklizala sve do zaštitne ograde. Fischbacher se uz pomoć austrijskog stručnog tima nakon pet minuta uspjela dignuti, ali držeći se za desno rame, koje je po svemu sudeći lakše ozlijedila.

St. Moritz, superkombinacija, super-G:
1. Anja Paerson (Švedska) 57.84
2. Emily Brydon (Kanada) +0.12
3. Tina Maze (Slovenija) +0.30
4. Leannee Smith (SAD) +0.33
5. Fabienne Suter (Švicarska) +0.51
6. Anna Fenninger (Austrija) +0.53
7. Elisabeth Goergl (Austrija) +0.59
8. Lara Gut (Švicarska) +0.61
9. Marie Marchard-Arvier (Francuska) +0.78
10. Chelsea Marschall (SAD) +0.97
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!