Nogomet

Okršaj Srne i Modrića

Zoran Zdelar • petak, 19.12.2008.
Okršaj Srne i Modrića
Foto: Davor Sajko

Sat vremena nakon što smo saznali parove osmine finala Lige prvaka, ždrijebani su i parovi šesnaestine te osmine finala Kupa Uefa. Kuglice su i u ovom natjecanju spojile nekoliko iznimno zanimljivih parova, a ponajprije vrijedi istaknuti dvoboje Fiorentine i Ajaxa te Wedera i Milana. Nama će biti zanimljiv i ogled između Šahtara i Tottenhama zbog Srne i Modrića...

Ždrijeb Kupa Uefa, koji je započeo u 13 sati, također nam je poput Lige prvaka donio nekoliko parova koje ćemo s posebnim zanimanjem pratiti u idućoj godini. Radi se prvenstveno o ogledima Fiorentina - Ajax, Werder Bremen - Milan, a ništa manje zanimljivo neće biti i na dvobojima Dynamo Kijev - Valencia i Zenit - Stuttgart.

No, Hrvatima će bez ikakve dvojbe najzanimljiviji biti ogled klubova koji uvelike računaju na dva hrvatska reprezentativca. Snage će odmjeriti ukrajinski Šahtar našeg Darija Srne i engleski Tottenham našeg Luke Modrića. Kao što je poznato, Vedran Ćorluka nema pravo nastupa u Kupu Uefa za Tottenham s obzirom da je u tom natjecanju već igrao kao član Manchester Cityja.

Ivica Olić i Mladen Petrić, pod uvjetom da jedan od njih ili oboje na napusti Hamburg, tražit će mjesto u osmini finala i dvoboj s Olympiakosom ili St. Etienneom preko nizozemskog NEC-a. To je jedina momčad koju je zagrebački Dinamo uspio pobijediti ove sezone u natjecanju po skupina Kupa Uefa.

Jedno od ugodnijih iznenađenja u Kupu Uefa ove je sezone i momčad Lecha iz Poznana čija vrata čuva bivši Dinamov golman Ivan Turina. On nije s Dinamom gostovao u Udinama, no zato će sada s Lechom.

Ždrijeb šesnaestine finala Kupa Uefa:
Paris SG – Wolfsburg
Kobenhavn – Manchester City
NEC Nijmegen – Hamburg SV
Sampdoria - Metalist
Braga – Standard Liege
Aston Villa – CSKA Moskva
Lech Poznan - Udinese
Olympiakos - St. Etienne
Fiorentina - Ajax
Aalborg - Deportivo
Werder Bremen - Milan
Bordeaux - Galatasaray
Dynamo Kijev - Valencia
Zenit - Stuttgart
Marseille - Twente
Šahtar - Tottenham

Ždrijeb osmine finala Kupa Uefa:
Werder Bremen/Milan - Olympiakos/St. Etienne
Aston Villa/CSKA Moskva - Šahtar/Tottenham
Lech Poznan/Udinese - Zenit/Stuttgart
Paris SG/Wolfsburg - Braga/Standard Liege
Dynamo Kijev/Valencia - Sampdoria/Metalist
Kobenhavn/Manchester City - Aalborg/Deportivo
Marseille/Twente - Fiorentina/Ajax
NEC Nijmegen/Hamburg SV - Bordeaux/Galatasaray

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!