Zimski sportovi

Švicarska senzacija u St. Moritzu

Antonija Pavlić • subota, 20.12.2008.
Švicarska senzacija u St. Moritzu
Foto: EPA

17-godišnja Švicarka Lara Gut spustila se prva zamkovitom stazom u St. Moritzu i ostvarila najbolje vrijeme druge superveleslalomske vožnje sezone. Kraj nje na postolju jedine su se u manje od sekundu zaostatka "ugurale" Švicarka Fabienne Suter, jučer treća u kombinaciji, te djevojka s crvenim startnim brojem, Nadia Fanchini...

Lara Gut odvezla je savršenu superveleslalomsku vožnju sa startnim brojem jedan te je imala nesvakidašnju mogućnost s pozicije prvaka promatrati svih 30 skijašica kako se redaju iza njezinih leđa. Mladoj Švicarki očito godi skijanje na domaćem terenu, prošle je sezone u istom skijalištu naime bila peta. Gut je ovim trijumfom ostvarila ukupno drugo postolje, i prvu pobjedu u Svjetskom kupu, a zanimljivo je da je i prošle godine ovdje ubilježila prvi rezultat među prve tri, treće mjesto u spustu.

Najbliže joj se približiti uspjela Fabienne Suter, koja je u cilju imala zaostatak od 63 stotinke, te Nadia Fanchini s 87 stotinki sekunde zaostatka. Zadovoljna svojom vožnjom može na četvrtom mjestu biti i Anja Paerson, a posebice peta Nicole Hosp, koja je u ovoj utrci ugrabila pristojnu količinu bodova, s kojima će se sigurno dodatno pomaknuti u ukupnom poretku Svjetskog kupa.

Razočaravajući tjedan za sada je iza Lindsey Vonn koja je nakon jučerašnjeg odustajanja u slalomskoj vožnji, i danas promašila vrata te propustila dodatno se odmaknuti drugoplasiranoj u ukupnom poretku Tanji Poutiainen. Tješiti ju može jedino činjenica da su u gotovo istim vratima odustajale i Kathrin Zettel, Maria Riesch, Emiliy Brydon, Daniela Ceccarelli, Kelly Vanderbeek...

U ukupnom poretku Svjetskog kupa skijašica Lara Gut se ovom pobjedom pomaknula na odlično deveto mjesto, dok je Lindsey Vonn unatoč odustajanju zadržala vrh. Tanja Poutiainen je također ostala druga, kao i Maria Riesch i Nicole Hosp te Anja Paerson na trećem, četvrtom i petom mjestu.

St.Moritz, superveleslalom:
1. Lara Gut (Švicarska) 57.38
2. Fabiene Suter (Švicarska) +0.63
3. Nadia Fanchini (Italija) +0.87
4. Anja Paerson (Švedska) +1.01
5. Nicole Hosp (Austrija) +1.05
6. Andrea Dettling (Švicarska) +1.06
7. Fraenzi Aufdenblaten (švicarska) +1.07
8. Britt Janyk (Kanada) +1.09
9. Renate Goetschl (Austrija) +1.19
10. Tina Maze (Slovenija) +1.21
...

Ukupan poredak Svjetskog kupa:
1. Lindsey Vonn (SAD) 438
2. Tanja Poutiainen (Finska) 400
3. Maria Riesch (Njemačka) 378
4. Nicole Hosp (Austrija) 348
5. Anja Paerson (Švedska) 348
6. Kathrin Zettel (Austrija) 272
7. Šarka Zahrobska (Slovačka) 259
8. Nadia Fanchini (Italija) 240
9. Lara Gut (švicarska) 237
10. Maria Pietilae-Holmner (Švedska) 232
...
40. Nika Fleiss (Hrvatska) 44
41. Ana Jelušić (Hrvatska) 42

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!