Nogomet

Grande finale

Luka Margan • subota, 20.12.2008.
Grande finale
Foto: EPA

U ovogodišnjem finalu Svjetskog klupskog prvenstva koje se održava u Zemlji Izlazećeg sunca, Japanu, snage će odmjeriti trupe legendarnog Sir Alexa Fergusona te osvajači Cope Libertadores, Liga de Quito. U utakmici za treće mjesto susrest će se prvak Srednje i Sjeverne Amerike, meksička Pachuca, i prvak Azije, Gamba Osaka....

Nakon što su postali prvi ekvadorski tim koji je osvojio naslov najbolje momčadi Južne Amerike, popularno zvane Cope Libertadores, igrači Lige de Quito nalaze se pred senzacionalnim uspjehom – pospremanjem titule osvajača Svjetskog klupskog prvenstva u svoje vitrine.

"Sutrašnje finale jest naša utakmica života. Moji će se momci boriti za svaku loptu te dati maksimum svojih mogućnosti na terenu. U meču s Fergusonovim bebama mi nismo favoriti, ali naš dosadašnji trud se isplatio i zato smo sad tu gdje jesmo. Mislim da smo spremni napraviti korak dalje i okruniti našu dobru igru naslovom najbolje Svjetske momčadi. Međutim, kako god utakmica završila mi ćemo teren napustiti uzdignute glave", izjavio je trener Ekvadoraca, Edgardo Bauza.

S druge strane, na status favorita već su odavno naviknuli igrači Manchester Uniteda. Nadaju se da će ponoviti prošlogodišnji uspjeh AC Milana (pobijedili su Boca Juniorse u finalu), ali znaju da to neće biti baš tako jednostavno. "Nakon što sam sa svojim asistentom odgledao snimku polufinala između Lige de Quito i Pachuce, uvidio sam da su Ekvadorci tipična južnoamerička momčad koju krasi čvrsti obrambeni blok te ubojitost u napadu. Utakmica neće biti lagana, no što se drugo i može očekivati od finala Svjetskog klupskog prvenstva", rekao je Sir Alex Ferguson. Napomenimo i to da se Manchester United plasirao u finale svladavši Gambu Osaku visokim rezultatom 5:3.

U nešto ranijem terminu započet će utakmica za treće mjesto između meksičke Pachuce, koja je u polufinalu ovog natjecanja poražena od Lige de Quito, te domaćina, Gambe Osake, koja se predstavila u odličnom svijetlu u utakmici drugog polufinala protiv Manchester Uniteda. Stil igre ovih dviju momčadi ne razlikuje se previše budući da obje ekipe grade svoju igru na povećem broju dodavanja. "Pachuca, poput nas, preferira pas-igru te im ne smijemo dopustiti da istu i razviju jer će to biti štetno po nas. Mislim da smo pružili dobru partiju protiv Manchestera te se nadam kako ćemo to izdanje moći ponoviti i sutra i pritom ostvariti pozitivan rezultat", zaključio je branič Gambe Osake, Satoshi Yamaguchi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!