Vodeni sportovi

Plivači ne posustaju

Maja Giljanović • subota, 20.12.2008.
Plivači ne posustaju
Foto: Davor Sajko

Plivači Marseillea nisu srušili samo državni nego i svjetski rekord na 4x100 slobodno u 25-metarskim bazenima, a svjetski su rekord na Nacionalnom prvenstvu srušile i Nizozemke...

Članovi PK-a Marseille Gregory Mallet, Fabien Gilot, William Meynard i Frederick Bousquet za tri i pol su sekunde u Istresu spustili dosadašnjih 3:08.98 koje su u Manchesteru u travnju na Svjetskom prvenstvu u malim bazenima postavili Amerikanci.

Njihovih 3:04.98 drugi je put da postavljaju svjetski rekord (Romain Caffet je tada plivao Meynardovu izmjenu), ali tih 3:08.29 iz prosinca lani FINA im nije priznala. Ovog su puta, izjavio je Gilot, bili ekstra-motivirani: "Ovaj rezultat umnogočemu ulazi u povijest. Izuzetno je, naime, rijetko da se svjetski rekordi ruše na razini klupskih natjecanja, a osobito je impresivna razlika našeg u odnosu na američki".

Štafeta u sastavu Hinkelien Schreuder, Ranomi Kromowidjojo, Inge Dekker i Marleen Veldhuis srušila je svjetski rekord na 4x100 metara slobodno nizozemski i otprije. U Manchesteru su na SP-u Schreuder, Heemskerk, Dekker i Veldhuis isplivale 3:29.42, a 106. svjetski rekord u 2008. sada iznosi 3:28.22.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!