Nogomet

Bod protiv Tigrea i Boca je prvak

Maja Giljanović • nedjelja, 21.12.2008.
Bod protiv Tigrea i Boca je prvak
Foto: EPA

Boca Juniors je zaustavila San Lorenzo u drugoj utakmici play-offa argentinske Aperture. U izvrsnoj utakmici u kojoj su se šanse redale čas pred jednim čas pred drugim golom Boca je u uzavreloj atmosferi Racingovog Cilindra de Avellanede nadvisila 11, 10 i u zadnjim minutama samo devetoricu igrača San Lorenza...

San Lorenzo je prije tri dana protiv Tigrea isposlovao meč-loptu. U slučaju, naime, trijumfa protiv Boce upravo bi njima u njihov Boedo stigao prvi trofej nakon Clausure 2007., treći u 2000-ima te 11. u povijesti kluba.

Petu pobjedu u zadnjih pet utakmica zanijekala im je, međutim, s(p)retn(ij)a Boca. 22 puta prvak Argentine, šest puta Južne Amerike te triput interkontinentalni prvak Boca je u vodstvo prešla u 45. minuti golom Lucasa Viatrija prije nego je u obostrano otvorenoj igri San Lorenzo izjednačio golom nekadašnjeg Realovca Santiaga Solarija koji je Javieru Garciji loptu u 60. minuti provukao kroz noge.

Ischijini su igrači sljedećih petnaestak minuta bili pod opsadom. San Lorenzo je navaljivao poput osica samo da bi briljantna Bocina akcija u 76. minuti rezultirala njihovim novim vodstvom. Brzopoteznih jedan-dva-tri Datola, Riquelmea i Palacija kulminirala je prekrasnim golom Palacija koji je u igru ušao niti deset minuta ranije, a da stvar za Russovu momčad bude još poraznija u 79. im je minuti isključen Aguirre.

Koju minutu kasnije pod tuš je prije zadnjeg sučevog zvižduka potjeran i Bergessio, a Chavez je u 92. zapečatio pobjedu. Izvuku li Riquelme i co. barem remi protiv Tigrea u utorak, barrio La Boca u Buenos Airesu proslavit će 23. naslov prvaka. Prvi nakon tri druga mjesta u zadnje četiri Clausure odnosno Aperture te prvi nakon osvajanja Clausure 2006.

Nije Tigre, međutim, bez aduta. Zadnja tri puta kad su se sastajali drugoplasirana momčad Aperture lani je slavila dvaput uključujući i zadnju utakmicu. U regularnom su dijelu prvenstva, naime, 21. rujna Bocu zaskočili usred Bombonere (3:2).

Argentina, play-off:
San Lorenzo - Boca Juniors 1:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!