Nogomet

Japancima treće mjesto

Vedran Babić • nedjelja, 21.12.2008.
Japancima treće mjesto
Foto: EPA

Gamba Osaka i Pachuca odigrali su pretposljednju utakmicu Svjetskog klupskog prvenstva u Japanu. U dvoboju za treće mjesto uspješniji su bili domaćini s 1:0...

Ususret finalu Svjetskog klupskog prvenstva između Manchester Uniteda i ekvadorskog LDU de Quita koje je na rasporedu u 11:30 po našem vremenu, u Yokohami su snage odmjerili prvak Azije Gamba Osaka te prvak Srednje i Sjeverne Amerike, meksička Pachuca. Bio je to dvoboj u kojem ni jedna momčad nije željela izgubiti, ali pogodak Masata Yamazakija iz 29. minute na asistenciju Ryujija Banda ipak je bio dovoljan za pobjedu domaćina.

Prethodno je Osaka imala dva slobodna udarca iz izglednih situacija, no Yasuhito Endo i Satoshi Yamaguchi nisu bili precizni. Endo je ponovno bio u središtu zbivanja kada je u 34. minuti njegov poluvolej vratar i kapetan Pachuce, Miguel Calero, efektno ukrotio svojom lijevom nogom.

U nastavku utakmice vidjeli smo nekoliko prilika s obje strane, ali niti jedna nije bila stopostotna, pa je rezultat ostao nepromijenjen. Tek je u posljednjim trenucima utakmice Takahiro Futagawa zaradio crveni karton zbog neopreznog starta na Aguilaru. Taj mali incident sigurno neće pokvariti slavlje Gambe, koja je sasvim zasluženo osvojila treće mjesto i upisala drugu pobjedu na turniru nakon što je prije točno sedam dana s istim rezultatom bila bolja od Adelaide Uniteda.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!