Vodeni sportovi

Proglašeni najbolji u plivačkom sportu

Sportnet • nedjelja, 21.12.2008.
Proglašeni najbolji u plivačkom sportu
Foto: Davor Sajko

Hrvatsko plivanje je ove godine dobilo novi momentum zahvaljujući iznimnim uspjesima plivačica i plivača, među kojima su se na svjetskoj plivačkoj sceni posebno istaknuli Sanja Jovanović i Duje Draganja.

Tako je u 2008. godini naše plivanje bogatije za 3 svjetska rekorda, 5 europskih rekorda, više od 100 državnih rekorda u svim uzrasnim kategorijama te 2 zlatne, 1 srebrna i 4 brončane medalje na prvenstvima Europe u Eindhovenu i Rijeci i 2 zlatne i 2 brončane medalje na svjetskom prvenstvu u Manchesteru.

Kako je Rijeka i ovog vikenda plivački grad, večeras su u pauzi Ekipnog prvenstva Hrvatske na svečanosti u restoranu Sorriso (Bazeni Kantrida) proglašeni najbolji plivač/ica i trener te plivač/ica koji je najviše napredovao u 2008. godini prema odluci Izvršnog odbora Hrvatskog plivačkog saveza.

Prema svim očekivanjima za najuspješniju plivačicu 2008. godine proglašena je Sanja Jovanović i Dimitar Bobev kao njezini trener. S druge strane, iako u velikoj konkurenciji naslov plivača koji je najviše napredovao u 2008. godini ponio je Dominik Straga iz riječkog Primorja koji je u ovoj sezoni postavio rekorde na 200 metara slobodno u 50 i 25 metarskom bazenu, a na netom završenom EP u Rijeci s rezultatom 1:45.43 popravio je osobni rekord za više od 3,5 sekunde te državni rekord za 2,5 sekunde.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!