Nogomet

Pirineji planiraju nepobjedivost

Borna Rupnik • utorak, 23.12.2008.
Pirineji planiraju nepobjedivost
Foto: Sandro Donda

Fifa je prije par dana definirala proces podnošenja kandidatura za dobivanje domaćinstva svjetskih prvenstava 2018. i 2022. godine. Španjolski nogometni savez odlučio je ne odugovlačiti, te se već priprema teren za zajedničku kandidaturu s Portugalom...

Španjolsko zanimanje za organizaciju Svjetskog nogometnog prvenstva poznata je stvar, a predsjednik tamošnjeg nogometnog saveza, Angel Maria Villar svoj će novi mandat - kojeg je dobio u studenom - posebno posvetiti upravo tom cilju. Portugalci se još nisu službeno izjasnili, ali izvjesno je da će se pirinejski susjedi odlučiti za slogan "zajedno smo jači".

Villar je u španjolskoj Marci svoj plan predstavio sljedećim riječima: "Najvažnije je osigurati plasman na Svjetsko prvenstvo 2010. godine. Zatim želimo osvojiti Kup konfederacija, te predstaviti snažnu, dosljednu i pobjedničku kandidaturu za svjetsko prvenstvo 2018. godine. Smatram da to trebamo učiniti s Portugalom". Prema Villaru, takva bi kandidatura bila nepobjediva.

Predsjednik saveza ujedno je naglasio i nužnu podršku španjolske vlade, jer misli da je suradnja saveza i državne vlasti ključna za opstanak takvog projekta. Svoje je pozitivno mišljenje izrazio i aktualni izbornik europskih prvaka, Vicente del Bosque. Mirni čovjek s klupe također podupire poziv Portugalcima.

"Dobivanje Svjetskog prvenstva bio bi veliki korak za jedinstvo španjolskog nogometa. A Portugal je zemlja s kojom smo usko povezani, te ukoliko se predsjednik slaže, bit će zadovoljstvo surađivati s njima", zaključio je Del Bosque.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!