Nogomet

Boci Apertura

Maja Giljanović • srijeda, 24.12.2008.
Boci Apertura
Foto: EPA

Nesretni Tigre uspio je pobijediti, ali je Boca Juniors nakon trećeg kola play-offa proslavila naslov prvaka Argentine zbog bolje gol-razlike u trokutu momčadi Boca-Tigre-San Lorenzo...

Pirovu pobjedu Tigre je upisao na Racingovom Cilindru de Avellanedi 1:0 golom Leandra Lazzara u 67. minuti. Igrači Diega Cagne dotad su bili u podređenijem položaju, a za gol je drugu Bocinu utakmicu zaredom nakon privremenog izjednačenja San Lorenza prije tri dana kriv vratar Javier Garcia.

Carlos Ischia je uvidio da je vrag odnio šalu i dekoncentriranog je Garciju zamijenio Josue Ayalom koji je odolio pravoj "Viktoriji" na Bocin gol u preostalih 25 minuta.

U prvom je poluvremenu Boca dominirala, bolje stajala na terenu i vršila stalan presing na debitanta na golu Tigrea Luisa Ardentea, ali nedostajala im je ubojita završnica akcija koju tako učinkovito priprema sebi i suigračima Juan Roman Riquelme. Argentinski je reprezentativac, naime, susret bio prisiljen odgledati s tribine zbog suspenzije.

Najbliže golu za Bocu su stigli Battaglia i Viatri, ali promašaji 22. puta prvaka Argentine nisu im se obili o glavu - Tigre koji u 106 godina od osnutka kluba nijednom nije slavio naslov nije uspio zabiti i drugi gol koji bi vrijedio titule.

Ovako Boca slavi 23. nacionalni naslov, prvi od osvajanja Clausure 2006., a Tigre je drugim mjestom izjednačio svoj najbolji plasman iz Aperture lani (iza Lanusa).

Argentina, play-off:
Boca Juniors - Tigre 0:1

Tablica:
1.BOCA JUNIORS 2 1 0 1 +1 3
2.Tigre 2 1 0 1 0 3
3.San Lorenzo 2 1 0 1 -1 3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!