Nogomet

Pirineji bi SP 2018.

Maja Giljanović • srijeda, 24.12.2008.
Pirineji bi SP 2018.

Španjolski je nogometni savez službeno potvrdio da će se udružiti s Portugalskim i kandidirati se za organizaciju Svjetskog prvenstva 2018. godine...

"Proteklih smo nekoliko mjeseci uobličili kandidaturu i spremni smo se uključiti u utrku za organizaciju SP-a 2018.", stoji u priopćenju RFEF-a.

Španjolcima i Portugalcima konkuriraju dosad prijavljeni Australija, Belgija/Nizozemska/Luksemburg, Engleska, Katar i Rusija, a vremena da se kandidiraju ostali - u prvom redu Japan, Kanada, Kina, Meksiko i SAD - imaju još u siječnju.

Kandidirati se, pak, ne mogu zemlje članice CAF-a i CONMEBOL-a budući SP 2010. i 2014. organiziraju Južnoafrička Republika i Brazil.

Što zbog jezičnih i kulturoloških veza s Latinskom Amerikom koja daje tri od 24 člana Fifinog Izvršnog odbora, a što zbog postojeće infrastrukture - Portugal koji je nedavno (2004.) organizirao Euro i Španjolska broje čak osam stadiona kategoriziranih s pet Uefinih zvjezdica - Španjolska i Portugal visoko su na listi favorita.

Pobijede li, Španjolci bi postali peta nacija nakon Italije, Meksika, Francuske i Njemačke da SP organizira dvaput nakon Svjetskog prvenstva 1982. godine koje je ušlo u povijest kao prvo na kojem su se za trofej Julesa Rimeta borile 24 reprezentacije (a osvojila ga je Italija).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!