Nogomet

Boca "drma" i u svjetskim okvirima

Maja Giljanović • četvrtak, 25.12.2008.
Boca "drma" i u svjetskim okvirima
Foto: EPA

Boca Juniors najtrofejnija je momčad proteklog desetljeća. Argentinski je velikan u zadnjih 10 godina osvojio 18 trofeja...

Sretna okolnost je da Argentina u jednoj godini "izbaci" dva prvaka. Pobjednike Aperture koju je Boca upravo osvojila zahvaljujući najboljoj gol-razlici u play-offu sa Tigreom i San Lorenzom te Clausure kojom se u svojim vitrinama sljedećih šest mjeseci hvali najtrofejniji argentinski klub u povijesti River Plate.

Sličnu privilegiju, međutim, imaju primjerice i u Meksiku, Čileu i Urugvaju, a nisu ni blizu uspjeha Boce.

Klub osnovan 1905. godine u zadnjem je desetljeću osvojio sedam naslova prvaka Argentine, četiri Cope Libertadores (južnoameričke verzije naše Lige prvaka), dva Interkontinentalna kupa, dvije Cope Sudamericane (naš Kupa UEFA) i tri Recope Sudamericane (Superkup).

Najtrofejniji igrač koji je sudjelovao u osvajanju čak 16 od ovih 18 trofeja je Sebastian Battaglia ispred Huga Ibarre (15) na drugom i Claudija Rodrigueza (10) na trećem mjestu.

Među trenerima neprikosnoven je Carlos Bainchi (devet) ispred Alfija Basilea (pet) na drugom i aktualnog Carlosa Ischije (dva) na trećem mjestu.

U ovom razdoblju najbogatiji svjetski klub Manchester United je primjerice osvojio šest naslova prvaka Engleske, dva FA Cupa, Liga-kup, tri Community Shielda, dvije Lige prvaka, Interkontinentalni kup i upravo iz Yokohame na Old Trafford pristigli trofej svjetskog klupskog prvaka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!