Nogomet

Hleb najbolji Bjelorus u 2008.

Maja Giljanović • petak, 26.12.2008.
Hleb najbolji Bjelorus u 2008.
Foto: EPA

Barcelonin veznjak Aliaksandr Hleb proglašen je Igračem godine u Bjelorusiji. Četvrti je ovo put zaredom da 27-godišnjak među sunarodnjacima odnosi titulu najboljeg...

Bjeloruski nogometni savez Hleba je proglasio najboljim ukupno šesti, a zaredom četvrti put. Prvi je put priznanje zaslužio 2002. u dresu Stuttgarta, a obranio ga je dogodine kad su Švabe osvojile drugo mjesto u Bundesligi i izravno izborile Ligu prvaka.

2004. račune mu je pomrsio tada Trabzonsporov (danas u Bursasporu) Maksim Romaščenko da bi se Hleb vratio u kolotečinu 2005. u dresu Arsenala.

Nakon transfera vrijednog 15 milijuna eura, 27-godišnjak je među ostalim 2006. postao prvi Bjelorus u povijesti koji je nastupio u finalu Lige prvaka, a priznanje za 2008. mu je prvo u Barceloninom dresu.

U Španjolskoj je od ljeta nakon što su ga iz Londona Katalonci namamili za 12 milijuna funti, a ruže mu cvatu i u reprezentaciji. Bernd Stange ga je, naime, promovirao u kapetana bjeloruske momčadi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!