Nogomet

Battaglia omiljeniji i od Riquelmea

Maja Giljanović • subota, 27.12.2008.
Battaglia omiljeniji i od Riquelmea
Foto: Sandro Donda

Sebastiana Battagliju navijači Boca Juniorsa su proglasili igračem godine. U izboru više od 40.000 navijača čitatelja Olea karizmatični je veznjak osvojio 64% glasova te je na drugom mjestu ostavio Juana Romana Riquelmea...

28-godišnji Battaglia je u upravo završenoj Aperturi sudjelovao u 20 od 21 Bocine utakmice nakon kojih se najtrofejniji klub svijeta u proteklom desetljeću okitio 23. naslovom prvaka.

U 2008. je što u Aperturi, što u Clausuri koja je završila u lipnju, 20 puta tresao protivničke mreže, a iz utakmice u utakmicu je potvrđivao zbog čega ga bije glas bekompromisnog borca i miljenika navijača.

U tolikoj mjeri da je nagrađen Bocinom verzijom Torcidinog "Hajdučkog srca" ispred Juana Romana Riquelmea (19%) na drugom i Jesusa Datola (5%) na trećem mjestu.

Battaglia je prije 10 godina izašao iz Bocinih juniora, a nakon uspješnih pet sezona uputio se vani u Villarreal. Ozljeda i problemi s aklimatizacijom na život u Španjolskoj su ga, međutim, limitirali. Odigrao je 29 utakmica, ali nije briljirao te se nakon dugotrajnih pregovora izborio za povratak u Buenos Aires.

U Boci se preporodio, zaslužio i poziv u reprezentaciju, a upravo osvojenim naslovom prvaka izjednačio je rekord bivšeg reprezentativca danas igrača Columbus Crewa u MLS-u, Guillerma Barrosa Schelotta.

Battaglia je, naime, osvojio 16 trofeja: šest naslova prvaka Argentine, četiri Cope Libertadores (Liga prvaka), tri Recope Sudamericane (Južnoamerički Superkup), dva Interkontinentalna kupa i Copu Sudamericanu (naš Kup UEFA).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!