Zimski sportovi

Nika i Ana na Janičinom "mjestu"

Antonija Pavlić • subota, 27.12.2008.
Nika i Ana na Janičinom "mjestu"
Foto: Davor Sajko

Svjetski kup skijašica stigao je i do svoje posljednje ovogodišnje postaje, svake druge godine tradicionalnog slaloma i veleslaloma u Semmeringu. Ana Jelušić i Nika Fleiss stazom Hirschenkogel na Magic Mountainu spustit će se u obje utrke, a najveća očekivanja stavljena su na prvu ovogodišnju noćnu utrku slaloma, koja će se održati u nedjelju.

Austrijsko skijalište, koje se u Svjetskom kupu od 1995. godine već tradicionalno izmijenjuje s Lienzom u organizaciji posljednjih utrka u kalendarskoj godini, bilo je svojevremno jedno od omiljenih heroine hrvatskog i svjetskog skijanja, Janice Kostelić. Snježna kraljica ovdje je prvi put u slalomu pobijedila prije osam godina, kada se tek probijala na svjetsku skijašku scenu, da bi uspjeh ponovila i dvije godine kasnije, prije no što je njezinim odlaskom to mjesto zauzela Marlies Schild.

Ove se godine stazom pak neće spuštati niti Janica niti Schild, te će biti zanimljivo vidjeti koja će se skijašica najbolje snaći na snijegu Semmeringa. Prošle su godine slast pobjede u slalomu iskusile čak dvije skijašice - prvo su mjesto podijelile naime Therese Borssen i Kathrin Zettel, dok je Marlies Schild bila treća. Ta je utrka također donijela i odlično četvrto mjesto Ane Jelušić, u sezoni u kojoj je prvi put stala i na postolje i to u kanadskoj Panorami te kod kuće na Sljemenu.

Što se tiče Nike Fleiss, ona bi u Semmeringu trebala tražiti bilo koji rezultat unutar 15 najboljih koji bi joj donio novu veliku količinu samopouzdanja prije utrke u "svom dvorištu" u Zagrebu. U posljednjim odvoženim utrkama u La Molini, Aspenu i Leviju bila je 16., 18. i 20., vrijeme je možda napokon i za jedan pravi rezultat 24-godišnje Samoborke.

Oči javnosti pak bit će usmjerene prema braniteljici Velikog kristalnog globusa i trenutno vodećoj u ukupnom poretku slaloma, Lindsey Vonn, te Nicole Hosp i Anji Paerson koje su nakon početnih lošijih rezultata i nekoliko odustajanja čini se uhvatile pravu formu i zasigurno će željeti svrgnuti s vrha jednu spustašicu.

Ne treba zaboraviti niti na Mariju Riesch, Šarku Zahrobsku niti Tanju Poutiainen koje su sve visoko plasirane u ukupnom poretku i neće samo tako predati svoju poziciju skijašicama koje dolaze. Sve u svemu, čeka nas veoma uzbudljiv skijaški vikend u Semmeringu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!