Zimski sportovi

Nika među deset, Ana u drugoj vožnji

Antonija Pavlić • ponedjeljak, 29.12.2008.
Nika među deset, Ana u drugoj vožnji
Foto: EPA

Ponovila je Maria Riesch danas odličnu slalomsku prezentaciju iz La Moline i već u prvoj vožnji Semmeringa pokazala kako je ušla u svoju pravu slalomsku formu, stvorivši veliku prednost ispred ostatka konkurencije. Za dobre su se vijesti pak pobrinule i Ana Jelušić i Nika Fleiss, koje su obje izborile drugu vožnju; Nika na odličnom osmom mjestu, Ana nešto slabija, četrnaesta...

Prva je od hrvatskih skijašica startala Ana Jelušić i krenula dobro, imala solidno vrijeme na prvom prolazu no potom počela redati pogreške, koje su se, što se staza bližila kraju, sve više povećavale. Pred samim ulaskom u ciljnu ravninu napravila je i još jednu ogromnu pogrešku, ostala na repovima skija te na koncu na semaforu morala gledati u 2.15 stotinki sekunde zaostatka za vodećom Riesch.

Daleko bolju vožnju odradila je sa startnim brojem 23 Nika Fleiss, koja je cijelu Panorama stazu odvozila bez pogrešaka, ali i bez prevelike agresivnosti i rizika. No, sigurna i mirna vožnja donijela joj je odlično osmo mjesto i prvi ulazak u deset najboljih u proteklih nekoliko sezona, što joj daje i veliku priliku za rezultat sezone u drugoj vožnji.

Već spomenuta Njemica Riesch na vodećoj poziciji odvozila je današnju prvu vožnju gotovo bez pogrešaka te pred prvom pratiteljicom upisala 53 stotinke sekunde prednosti. Iza Tanje Poutiainen doskijala je sa startnim brojem 11 jučerašnja pobjednica Kathrin Zettel, no njezin je zaostatak već itekako osjetan i iznosi 78 stotinki sekunde.

Dobru vožnju, iako se prema poziciji u ukupnom poretku slalomašica takvom i ne bi smjela nazvati, odradila je i Lindsey Vonn, te je sa zaostatkom od 1.18 ulovila solidno šesto mjesto. Nicole Hosp, koja u jučerašnjem veleslalomu ponovno nije uspjela upisati bodove, prema očekivanjima je odradila sigurnu vožnju, posebice kako joj se ne bi dogodilo da iz Semmeringa otputuje bez ijednog boda.

Semmering, slalom, prva vožnja:
1. Maria Riesch (Njemačka) 58.68
2. Tanja Poutiainen (Finska) +0.53
3. Kathrin Zettel (Austrija) +0.78
4. Šarka Zahrobska (Češka) +0.86
5. Veronika Zuzulova (Slovačka) +0.91
6. Lindsey Vonn (SAD) +1.18
7. Nicole Gius (Italija) +1.29
8. Nika Fleiss (Hrvatska) +1.46
9. Nicole Hosp (Austrija) +1.69
10. Therese Borssen (švedska) +1.82
...
14. Ana Jelušić (Hrvatska) +2.15

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!