Zimski sportovi

Paerson i Riesch: "Teške li staze..."

Antonija Pavlić, Ivan Forjan • nedjelja, 04.01.2009.
Paerson i Riesch: "Teške li staze..."
Foto: Kristijan Komarica

Vodeće svjetske slalomašice ponudile su svoja razmišljanja nakon odvezene prve vožnje sljemenske Snježne kraljice. Oko jedne činjenice sve su se složile - staza je ove godine zaista zahtjevna...

Reno Fleiss i njegova ekipa zaista su ove godine na teške muke postavili velika imena ženskog slaloma. Skijašice su prokomentirale svoje nastupe, posebno se osvrnuvši na zahtjevnu stazu. Vodeća u poretku za mali slalomski Kristalni globus, Maria Riesch: "Odvozila sam dobru vožnju, ali ne i savršenu. Osjetila sam kako padam približavajući se cilju, ali potrudit ću se u drugoj vožnji ne bih li na ovom teškom terenu dostigla vodeću Vonn."

Svoja razmišljanja ponudila je i trećeplasirana Veronika Zuzulova:"Staza je zaista teška, teža nego inače i nevjerojatno tvrda. Čestitam Vonn i Riesch na fantastičnoj prvoj vožnji." Njena kolegica iz talijanske reprezentacije, Manuela Moelgg, složila se sa Slovakinjom u ocjeni staze: "Staza je ledena, stvara mnogo problema, pogotovo oko posljednjih vrata."

Nekadašnja ljuta suparnica naše Janice Kostelić, Anja Paerson, prvu trku završila je solidnim 11. mjestom: "Zadovoljna sam nastupom. Uvjeti na stazi vrlo su promjenjivi, ima dijelova na stazi gdje su mali kamenčići što dodatno otežava vožnju."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!