Zimski sportovi

"Bilo je teško skijati"

Antonija Pavlić, Ivan Forjan • utorak, 06.01.2009.
"Bilo je teško skijati"
Foto: Davor Sajko

Magla je otežala skijanje onim najboljima na samom početku utrke među kojima je bio i prošlogodišnja "Snježna Kraljica" Mario Matt...

Prošlogodišnjem pobjedniku ove utrke, Austrijancu Mariju Mattu, smetala je uvelike kao i Ivici Kosteliću magla, no uspio je na koncu doskijati do 6. mjesta: "Vidljivost na stazi nije najbolja, no situacija se čini mi se, sada pročišćava. Na početku je bilo jako teško skijati, drugi dio staze je bio nešto bolji... Ivica i Grange su sjajno odvozili, radujem se drugoj vožnji."

Julien Lizeroux nije bio posebno zadovoljan svojim postignućem: "Nisam nešto posebno dobro skijao, no utrka i atmosfera su sjajni, navijače možete čuti kako navijaju tijekom cijele vožnje, fenomenalno. Grange je jako dobro odskijao, bit će to sjajna druga vožnja, velika borba između njega i Kostelića. Još jednom ću iskoristiti priliku ovdje i pohvaliti publiku koja je zaista izvanredna."

Manuel Moelgg, branitelj Malog kristalnog globusa u ovoj disciplini doskijao je do četvrtog mjesta: "Utrka je bila dobra, prvi dio staze nisam tako dobro odskijao no u nastavku je bilo puno bolje. Osjećam da mi se forma sve više diže i očekujem puno bolju drugu vožnju. Atmosfera je luda, uz stazu je jako puno navijača, a i vidljivost je sve bolja."

Svoje viđenje utrke ponudio je i Šveđanin Andre Myhrer: "Nisam skijao posebno dobro, skije se nisu ponašale onako kako sam želio no drugi dio je bio bolji. Još uvijek sam u igri i nadam se boljoj prezentaciji u drugoj vožnji."

Giorgio Rocca se pak nada unatoč slaboj 13. poziciji povratku na postolje: "Utrka je bila dosta dobra, nisam jako dobro skijao no i staza je bila veoma teška. Nadam se vraćanju na postolje danas, dati ću sve od sebe pa ćemo vidjeti."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!