Zimski sportovi

"Prekrasno je biti dobar doma"

Antonija Pavlić • utorak, 06.01.2009.
"Prekrasno je biti dobar doma"
Foto: Davor Sajko

Ivica Kostelić je imao danas zasigurno puno toga za reći o utrci u kojoj je reprizirao uspjeh s prošlogodišnje Snježne kraljice, iako ovaj put puno bliži pobjedi...

Nakon Jean-Baptiste Grangea koji je dobio pristojnu pozornost okupljenih predstavnika medija, na red je došao nasmijani i vidno sretan Ivica: "Prekrasno je biti doma, iako ovdje skijam pod velikim pritiskom i jako mi je teško. Bio sam jako nervozan, posebno prije prve utrke, te sam u drugom laufu rekao da se idem spustiti na glavu pa što bude. Imao sam i dosta sreće jer sam dosta riskirao u drugoj vožnji, teško je bilo pobijediti Grangea, ali mi je drago što sam mu blizu jer je ipak u ovom trenutku najbolji slalomaš svijeta. Pozitivno je i to što svojim rezultatima jedan drugog vučemo i konstantno tjeramo na što bolje prezentacije."

Pritisak je naravno puno veći na Sljemenu nego bilo gdje drugdje u Svjetskom kupu. "Drukčije je nastupati na Sljemenu, iako je svuda pritisak jak kada pucaš na sam vrh svjetskog skijanja. Publika je danas bila fenomenalna, sportski kulturna i stvarno ovoga nema nigdje - da se ovako kulturno i sportski navija za sve natjecatelje."

Dalibor Šamšal je zadnje dvije godine konstantno u trening-procesu s Ivicom. "Veselio sam se Daliboru u prvoj vožnji gotovo više nego sebi. Zadnje dvije godine gotovo 90% treninga odrađujemo skupa i to nam stvarno odgovara. Nekada mi odlično služi i za "ganjanje", jer je često brži od mene."

Ozljeda ramena koja je bila aktivna prije same sljemenske utrke sada je potpuno sanirana: "Prestrašili smo se pada, izgledalo je jako ružno no sada je sve u redu. Bila je to samo kontuzija, ništa ozbiljnije."

Nastavak Svjetskog kupa? "Siječanj je u Svjetskom kupu uvijek najvažniji mjesec. Bit će naporno, i to ne mislim samo na slalom već i na kombinaciju i brze discipline... Mislim čak, da to nije samo fizičko nego dapače, čak i psihičko naprezanje. Svjetsko prvenstvo je ozbiljniji dio sezone, i vidjet ćemo kako će Grange skijati pred svojom publikom tada."

Ukupna pobjeda u Svjetskom kupu, kao i Grangea, puno ga ne zanima: "Ima puno disciplina u kojima moraš biti izvanredan da bi polučio uspjeh u ukupnom poretku. Moraš pobjeđivati i osvajati veliku količinu bodova u svim disciplinama. Osim naravno, ako nisi Janica Kostelić", tim je riječima završio Ivica Kostelić još jedan sjajan produženi vikend na brdu ponad Zagreba.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!