Nogomet

Jerko Leko zabio Juventusu

Borna Rupnik • srijeda, 07.01.2009.
Jerko Leko zabio Juventusu
Foto: Davor Sajko

Juventus i Monaco snage su odmjerili u Messini, u sklopu turnira grada Messine, na stadionu San Filippo. Naposljetku je slavio francuski prvoligaš, no tek poslije izvođenja jedanaesteraca. Nakon 90 minuta rezultat je glasio 1:1, a pogodak za Monaco postigao je Jerko Leko...

Prijateljski dvoboj na Siciliji odigrali su talijanski Juventus i francuski Monaco. Obje su momčadi istrčale na teren u vrlo jakim sastavima. U redovima Stare dame na vratima je stajao oporavljeni Gianluigi Buffon, a priliku su dobili gotovo svi standardni prvotimci. Za Monaco su od prve minute zaigrali Jerko Leko i Nikola Pokrivač, dok Dario Šimić nije nastupio.

Unatoč početno pritisku Juventusa, poveo je Monaco. Nakon pogreške u talijanskoj obrani Legrottaglie ruši Adua unutar kaznenog prostora, a s bijele je točke neumoljiv upravo Jerko Leko. Hrvatski je reprezentativac iz igre izašao u 74. minuti, a zamijenio ga je Dufau.

Vezane vijesti

Juventus se poraza naizgled spasio na samom kraju susreta. Dugu je loptu primio Vincenzo Iaquinta, prevario Thurama i zabio za 1:1. Međutim, Francuzi su jedanaesterce izvodili bez greške, dok je za Juventus promašio De Ceglie, te je pobjeda pripala Monacu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!