Zimski sportovi

Schönfelder nakon Zagreba objavio kraj

Antonija Pavlić • petak, 09.01.2009.
Schönfelder nakon Zagreba objavio kraj
Foto: Dejan Popek

Nije mogao istrpiti Rainer Schönfelder strašne bolove u potkoljenici koje je "zaradio" na prvom veleslalomu sezone u Söldenu. "Tijelo mi jasno poručuje da ovako više ne ide. U dogovoru s trenerima i medicinskim stručnjacima karijeru ću na neodređeno vrijeme morati prekinuti", objavio je austrijski skijaš medijima...

Nakon Marlies Schild na startu sezone i Nicole Hosp na nedavno održanoj Snježnoj kraljici, austrijsko skijanje zadesio je još jedan težak udarac. Primoran je okončati sezonu nakon sljemenske utrke bio i Rainer Schönfelder, koji je pauzu od skijanja kako sam kaže, uzeo na neodređeno vrijeme: "Procjene o potrebi mirovanja uslijed ozljede koja me sputava u svim aktivnostima i zbog koje se svako jutro budim s bolovima, kreću se od šest mjeseci pa sve do godinu dana."

Nedavno je u razgovoru za SportNet Schönfelder rekao kako će zbog ozljede potkoljenice biti prisiljen s nastupima nastaviti samo u slalomu, gdje je kontrola skija lakša, u svakom slučaju drukčija od one u brzim disciplinama, pa čak i veleslalomu: "Probudio sam se dan nakon utrke i jedva se mogao kretati. To je bio trenutak kada sam odlučio: Ovako dalje više ne ide. Tijelo mi dalo jasne znakove da je do ovdje još nekako i moglo ići, no dalje ne. Ova odluka mi teško pada, ali znam da je ispravna. Pokušao sam se boriti, no nije išlo."

Ozljedama isprekidan Schönfelderu je bio i pripremni period kada je prvo u srpnju ozlijedio koljeno te dva tjedna proveo na terapijama i pregledima, a zatim i započeo s problemima s diskom, zbog čega je opet izgubio nekoliko tjedana treninga: "Relativno brzo sam se oporavio od prve ozljede, no potom je došla sljedeća loša vijest o nepravilnostima s diskom, morao sam ponovno otkazati treninge u Čileu... Oporavak traje sve dok ne možete trenirati efikasno. Kada ti se vrati sigurnost i samopouzdanje i možeš skijati neograničeno, bez straha."

Naredna će dva tjedna tako Rainer provesti na pretragama, obaviti neke dužnosti prema sponzorima i zatim se dobro odmoriti: "Od kada profesionalno skijam nisam imao stanku dužu od 10 dana. Već mi sada na neki način nedostaje skijanje i znam da će mi nedostajati kroz cijeli period oporavka, no najvažnije mi je ipak da odem daleko, gdje ga nema, i tamo se dobro odmorim.", završio je 31-godišnji Austrijanac.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!