Rukomet

Fletcher: "Ovo je ostvarenje sna"

Petar Plevnik • subota, 17.01.2009.
Fletcher: "Ovo je ostvarenje sna"
Foto: Dragan Kovač

Iako je Mađarska bila bolja za čak 24 pogotka, na press konferenciji nakon susreta Mađarske i Australije oba su trenera bila zadovoljna prikazanim, a čak je zadovoljnije djelovao trener Australaca Morten Fjeldstad...

Konferenciju je otvorio mađarski izbornik, koji je bio presretan, a otkrio je i razlog svoje sreće "Iako smo igrali protiv puno slabije reprezentacije, presretan sam zbog današnje pobjede. Naime, ovo je moje prvo sudjelovanje na Svjetskom prvenstvu i prva pobjeda. Dobro smo igrali, momčad je pokazala borbeni duh i naravno da sam zadovoljan.", riječi su Janoša Hajdua.

S druge strane, usprkos porazu od 24 pogotka razlike trener Australije Morten Fjeldstad nije bio nezadovoljan. "Imamo puno novih igrača u odnosu na prošlo Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj, čak 9 od 16, a riječ je mahom o mladim igračima bez iskustva. Svjesni smo da u ovoj prvoj fazi natjecanja nemamo šta tražiti i zato ćemo iskoristi ovih pet utakmica kako bi pružili prigodu svim igračima. Mi ćemo svoju prigodu tražiti u susretu protiv Kuvajta, Kube i sličnih momčadi, u razigravanju za poredak."

Vezane vijesti

Ponajbolji igrač susreta bio je Tamasz Ivancsik, kojem je prvi dio susreta bio dovoljan da sa sedam postignutih pogodaka podijeli titulu najboljeg strijelca svoje momčadi zajedno sa Szabolcsom Zubaijem. "Vrlo sam zadovoljan svojom igrom i postignutih sedam pogodaka. Odlično je što je protivnik danas bio takav da su svi igrači mogli nastupiti i okusiti atmosferu Svjetskog prvenstva.", zaključio je Ivancsik.

A kao i njegov trener Fjedstad, nezadovoljan igrom svoje momčadi nije bio ni najbolji australski strijelac Tommy Fletscher: "Unatoč porazu, mislim da smo igrali dobro. Doduše, mogli smo igrati bolje u drugom dijelu, kada nam je nedostajalo brzine. No, morate shvatiti da je za nas nastup na Svjetskom prvenstvu ostvarenje sna i uživamo u tome."

Neka ljudi uživaju!

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!