Rukomet

Top 10: Šveđani i Poljaci gore, Nijemci dolje

Tomislav Pacak • ponedjeljak, 19.01.2009.
Top 10: Šveđani i Poljaci gore, Nijemci dolje
Foto: Kristijan Komarica

Sportnetov poredak 10 najboljih reprezentacija SP-a pretrpio je određene promjene nakon drugog kola koje je donijelo još jednu neuvjerljivu predstavu Njemačke, dobar nastup Skandinavaca i pobjedu Poljske nad Rusijom...

1. Francuska (prethodna pozicija: 1): Nisu Francuzi imali još poštenog protivnika, niti su se posebno oznojili, ali su i u dvije lakše utakmice pokazali klasu ne dozvolivši bilo kakve probleme. Karabatić i društvo još nisu na najvišoj razini, ali ne treba sumnjati da će biti kada raspored ponudi ozbiljnije suparnike.

2. Španjolska (2): Španjolci su imali još puno lakši posao od Francuske, pa se i o njihovoj kvaliteti ne može još donositi ozbiljan sud. Posao su odradili iznimno lagano, iskazavši visoku kvalitetu realizacije i nema sumnje da Riverina momčad puca na sam vrh.

Vezane vijesti

3. Danska (3.): Danci su visoko mjesto u Topu 10 zadržali velikim preokretom protiv Srba u kojem su pokazali dva lica. Jedno, ono iz prvih 30 minuta, ne nudi previše razloga za optimizam jer ih je Srbija u potpunosti nadigrala, no u drugom dijelu Danci su ipak pokazali kakvu kvalitetu imaju, iako su im i sami Srbi pomogli nekim potezima.

4. Hrvatska (4.): Nažalost, ni druga utakmica protiv slabašnog Kuvajta nije napunila optimizmom hrvatske navijače. Iako je, dakako, Kuvajt lako apsolviran, obrambena igra nimalo ne veseli izbornika Červara, a ozbiljno zabrinjava navijače. Kuba neće biti problem, ali onda slijede utakmice vrijedne polufinala praktički, u kojima će Hrvatska morati bolje.

5. Poljska (7.): Poljaci su zamijenili Nijemce na petoj poziciji zahvaljujući pobjedi nad Rusijom od dva razlike. U teškoj borbi Poljaci su imali adut više, prvenstveno vratara Szmala, koji bi mogao postati "poljski Omeyer". Ili drugim riječima, kada ga ide - možete se pozdraviti s pobjedom.

6. Srbija (6.): Iako poraženi, Srbi su zadržali visoko mjesto na poziciji izvrsnim nastupom protiv jake Danske. Istina, izvrsnim nastupom samo u većem dijelu utakmice, propadanje iz drugog dijela najbolje im je što prije zaboraviti. Usprkos porazu, ovakvom igrom mogu igrati važnu ulogu u nastavku SP-a.

7. Švedska (10.): Sve koji vole rukomet sigurno će razveseliti povratak Švedske u ozbiljne uloge na ovakvim natjecanjima. Koreju su Šveđani slomili puno lakše nego Hrvatska, pritom pokazali vrlo dopadljiv rukomet koji Hrvatima možda neće biti tako dopadljiv kad se namjerimo na "žute".

8. Mađarska (9.): Mađari u Osijeku imaju snažnu potporu publike, to im je svakako veliki adut i djelomično su i zato zaslužili visoku devetu poziciju. Pobjeda od tri razlike protiv Rumunja nije bila impresivna, ali Rumunji nisu neozbiljan protivnik. Mađari će u toj skupini sigurno dalje, no tek će Francuska otkriti koliko su zapravo ozbiljni protiv "velikih dečkiju".

9. Norveška (-): S dva sigurna trijumfa i Norvežani su stigli u Top 10 izbacivši s liste Ruse. Ozbiljni protivnici dat će i ozbiljniju sliku Norvežana, no ono što su za sada pokazali je u najmanju ruku vrlo dobro, posebno u obrani.

10. Njemačka (5.): Nijemci se jedva drže u krugu 10 najboljih reprezentacija jer ništa što su do sada pokazali ne daje im pravo za nadu da mogu obraniti svoju krunu svjetskih prvaka. No, Nijemci su ipak - Nijemci.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!