Zimski sportovi

"Važno je držati korak s vodećima"

Antonija Pavlić • ponedjeljak, 19.01.2009.
"Važno je držati korak s vodećima"
Foto: Davor Sajko

Wengen je oduvijek bio mjesto "sreće" za Ivicu Kostelića. Od 2002. je Ivica u legendarnom švicarskom skijalištu pet puta stao na pobjedničko postolje, po jednom kao prvi i drugi, tri puta treći. Sjajan dan za hrvatsko skijanje protekloga je vikenda uljepšao i Natko Zrnčić-Dim, doskijavši s posljednjim startnim brojem do 20. mjesta...

Ivica je na konferenciji za medije poslije utrke istaknuo kako je u drugoj vožnji profitirao isključivo zbog kompliciranije postave staze: "Moram reći da je postava druge staze bila puno bolja i izazovnija nego prva, a i uvjeti su mi dosta odgovarali, počelo je kišiti i staza je bila klizava. Bio sam malo umoran na startu, čak sam i na zagrijavanju štedio energiju kako bih mogao dobro odvoziti drugu vožnju. Osjećao sam da mi nedostaje snage jer sam vozio kompletan program od spustaških treninga, superkombinacije, spusta i na kraju slaloma."

Misli su i dalje usmjerene prema Velikom kristalnom globusu, no do kraja je sezone još dosta vremena i puno se toga može promijeniti: "Najvažnije mi je da sam u posljednjoj utrci bio bolji od izravnih konkurenata za Veliki kristalni globus: Raicha i Grangea. To mi daje dodatno samopouzdanje, pobijediti ipak nisam mogao jer je Pranger imao veliku prednost. O Velikom globusu mi je još teško pričati, u igri je puno kandidata, svi smo vrlo blizu i bit će tu još svega. U skijanju ti nitko ne može jamčiti da ćeš sve utrke odvoziti kako treba i da nećeš kiksati. Bitno je da držim korak s vodećima."

Natko Zrnčić-Dim je pak, zahvaljujući fantastičnom podvigu i osvojenom 20. mjestu u prvoj vožnji, bio predmetom svih razgovora u "poluvremenu" utrke: "Nisam mogao vjerovati svojim očima kada sam u prvoj vožnji prošao ciljem i vidio da sam izborio 20. mjesto. U drugoj vožnji sam bio oprezniji, nisam odvozio kako bih mogao, ipak su mi trebali bodovi..."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!