Rukomet

Top 10: Slom Srba i Poljaka, rast Šveđana

Tomislav Pacak • ponedjeljak, 19.01.2009.
Top 10: Slom Srba i Poljaka, rast Šveđana
Foto: Bruno Karadža

Dva je velika iznenađenja donijelo treće kolo SP-a, a samim time i promjene na Sportnetovoj ljestvici 10 najboljih selekcija na turniru. Šveđani su u ogledu sa Španjolskom pokazali da će biti ozbiljan igrač, dok su Srbi i Poljaci prosuli sve dobro do sada učinjeno...

1. Francuska (jučer: 1.): Francuzi za sada imaju šetnju Osijekom, a protiv Australije su očito isprobavali malo jaču obranu pa su "Klokane" ostavili na tri pogotka (!) u prvom dijelu. Australci su bili još i najlakši zalogaj Francuzima do sada, a dojam je da će ih teško Slovaci i Mađari zaustaviti na putu do stopostotnog učinka uoči dolaska u Zagreb.

2. Danska (3.): Zahvaljujući porazu Španjolaca popeli su se za jedno mjesto, premda je njihova pobjeda nad Srbijom danas izgubila na snazi poslije poraza Srba od Brazila. Ipak, Danci su stopostotni, iako će tek ogled s Norveškom pokazati u kakvoj su zaista formi.

3. HRVATSKA (4.): I Kuba je očekivano lako pala, rastrčala su se hrvatska krila, no dojam je da na vanjskim pozicijama nemamo igrača u velikoj formi, osim možda Domagoja Duvnjaka. Susreti sa Španjolskom i Švedskom pokazat će zaslužuje li Hrvatska ovako visoku poziciju koju ima više zato jer je domaćin nego zbog prikazanih predstava.

4. Švedska (7.): Šveđani su apsolutno zasluženo dobili jaku Španjolsku i pokazali da su definitivno došli s reprezentacijom koja cilja na vrh. Djeluju vrlo razigrano i opasno u napadu, s izvrsnim vratarom i ne tako dobrom obranom. Protiv Hrvatske će tražiti pobjedu za maksimalan broj bodova uoči drugog kruga, što bi ih gurnulo na koračić do polufinala.

5. Norveška (9.): Zahvaljujući dobrim igrama, ali i kiksevima ostalih reprezentacija, Norvežani su se uspeli do petog mjesta. Egipat Irfana Smajlagića definitivno je razočaranje turnira, ali uvjerljivih 10 razlike reći će puno i o igri Norveške koja posebno čvrsto djeluje u obrani.

6. Španjolska (2.): Obrana i Barrufet definitivno nisu izgledali dobro protiv Švedske, zapravo, dobro je izgledao tek Romero. Rivera će morati izvući više od svoje momčadi, a Španjolcima je sada dvoboj s Hrvatskom praktički posljednji vlak za polufinale i borbu za medalje, što nije dobra vijest za Hrvatsku.

7. Njemačka (10.): Definitivno nisu impresionirali u tri odigrana kola, no Nijemci su ipak neporaženi, a protiv Alžira su uhvatili zalet za još dvije opasne utakmice do kraja prvog kruga.

8. Mađarska (8.): Slovačka nije autsajder, pokazali su i to izbacivanjem Slovenije u kvalifikacijama, ali Mađarima bi ipak taj bod mogao dosta nedostajati u drugom krugu, ako u njemu imaju veće ambicije. Dojam je, ipak, s obzirom na Francuze i snagu splitske skupine - Mađari će u Zagreb samo na izlet.

9. Srbija (6.): Sav dobar dojam iz prva dva kola Srbi su prebrisali nedopustivim porazom od Brazila. Ipak, Srbi protiv Norveške to mogu ispraviti, pa čak u Zadar otići i s kojim bodom, ne iznenadi li Brazil još koga, a pobijedi li Danska nordijske susjede.

10. Poljska (5.): U paklenoj atmosferi koju su makedonski navijači stvorili u Varaždinu Poljaci se nisu maksimalno snašli. Lazarov i društvo pokazali su da Poljska ipak nije od materijala vrijednog medalje (barem se tako sada čini), pa nas sada čeka vrlo zanimljiva završnica u skupini C, najizjednačenijoj od svih na SP-u.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!