Nogomet

Zajednička kandidatura Španjolske i Portugala

HINA • utorak, 20.01.2009.
Zajednička kandidatura Španjolske i Portugala
Foto: Sandro Donda

Nogometni savezi Portugala i Španjolske u ponedjeljak su potpisali dokument kojim se službeno zajednički kandidiraju za domaćina svjetskog nogometnog prvenstva 2018. ili 2022. godine.

"Osnovat ćemo zajedničko povjerenstvo koje će procijeniti sve FIFA-ine uvjete", izjavio je predsjednik portugalskog nogometnog saveza Gilberto Madail nakon potpisivanja dokumenta sa svojim španjolskim kolegom Angelom Mariom Villarom.

Domaćin svjetskog prvenstva bit će objavljen u prosincu 2010. Portugal i Španjolska su izrazile interes za domaćinstvo nakon što je FIFA objavila da će početi prihvaćati kandidature za prvenstva 2018. i 2022. godine.

Predsjednik FIFA-e Seep Blatter je izjavio da Španjolska, sama ili zajedno s Portugalom, ima jake izglede za domaćinstvo prvenstva 2018. kao i Engleska, te Nizozemska s Belgijom. Interes za domaćinstvo svjetskog nogometnog prvenstva izrazile su Australija, Kina, Meksiko i Rusija.

Španjolska je zadnji put domaćin svjetskog prvenstva bila 1982. a Portugal je izgradio 10 novih stadiona kada je bio domaćin europskog nogometnog prvenstva 2004.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!