Vodeni sportovi

Hrvatska uništila Rusiju

Marko Kljaić • srijeda, 21.01.2009.
Hrvatska uništila Rusiju
Foto: Sandro Donda

U Rijeci je najjača Hrvatska vaterpolo reprezentacija započela borbu u Svjetskoj ligi. Prvi protivnici bili su Rusi, koji se i nisu previše iskazali. Naša reprezentacija je na Kantridi slavila s uvjerljivih 12:7...

Prva četvrtina je odmah pokazala tko je favorit u ovom susretu. Rusi nisu uspjeli iznenaditi i Hrvati nakon prvih osam minuta vode sa 4:2. Iz dva brza napada na početku druge četvrtine Hrvatska odlazi na plus četiri. Rusi su imali prilike smanjiti rezultat sredinom druge dionice. Napad je trajao skoro dvije minute. Naši igrači su dva puta isključeni, ali nas je dva puta spasila vratnica a dva puta je uspješan bio Pavić na golu.

Navijači su očekivali odličnu igru i u nastavku susreta, ali su se igrači malo opustili. To se odnosi samo na napad koji nije bio ubojit kao u prve dvije četvrtine. Obrana je i treću dionicu odigrala na visokom nivou. Tek su u zadnjem plivanju Rusi došle do lopte i započeli posljednjih osam minuta. Možda je to naše dodatno demotiviralo jer su Rusi dobili posljednju četvrtinu s 2:1.

Hrvatska je očekivano započela borbu u Svjetskoj ligi. Prvi domaći dvoboj je pokazao da su Rusi u ovom trenutku puno slabija momčad od naše. Hrvatska će odigrati još dvije utakmice kod kuće. S Njemačkom u Šibeniku 17. veljače i sa Španjolskom u Dubrovniku 10. ožujka. Nakon toga slijede tri utakmice u gostima, a samo pobjednik skupine ide u Crnu Goru na završni turnir osmorice.

Hrvatska: Josip Pavić, Paulo Obradović 4, Igor Hinić 1, Samir Barač 1, Sandro Sukno 1, Frano Karač 1, Pavo Marković 1, Maro Joković 1, Petar Muslim, Nikša Dobud 1, Miho Bošković 1, Damir Burić, Ivo Brzica. Izbornik: Ratko Rudić

Rusija: Victor Ivanov, Alexey Agarkov, Sergey Lisunov 1, Victor Vishnyakov, Konstantin Stepanyuk 2, Ilya Yablonovskiy, Evgeny Finaev 1, Dmitry Antipov, Yury Zheltovsky 1, Lev Magomaev, Vitaly Yurchik 1, Pavel Katkov 1, Semen Davitashvili. Izbornik Viacheslav Sobchenko.

Svjetska liga 2009, 1. kolo: Hrvatska - Rusija 12:7 (4:2, 4:2, 3:1, 1:2).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!